Liberalizarea comertului cu porcine in UE. Perspective, oportunitati si conditii

Liberalizarea comertului cu porcine in UE. Perspective, oportunitati si conditii


De la inceputul lunii octombrie, Romania poate exporta din nou porci vii in spatiul intracomunitar, ca urmare a ridicarii restrictiilor impuse in urma cu 13 ani. Din cauza embargoului, fermierii romani au inregistrat pierderi in valoare de 40 de milioane de euro doar in ultimul an.

liberalizareDe la inceputul lunii octombrie, Romania poate exporta din nou porci vii in spatiul intracomunitar, ca urmare a ridicarii restrictiilor impuse in urma cu 13 ani. Din cauza embargoului, fermierii romani au inregistrat pierderi in valoare de 40 de milioane de euro doar in ultimul an.

Fermele comerciale de crestere a porcinelor din tara noastra pot relua exporturile cu animale vii in statele-membre Uniunii Europene, masura fiind aprobata in Comitetul Permanent pentru Animale, Alimente si Furaje din cadrul Comisiei Europene.

Evenimentul istoric pentru zootehnia romaneasca postdecembrista a fost catalogat drept remarcabil de catre ministrul roman al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu.

Dupa multi ani de lupta, am reusit, in sfarsit, sa scoatem Romania din anexa II a Directivei europene ce nu ne permitea sa livram porci vii pe piata europeana, a declarat seful MADR.

Care a fost pozitia asociatiilor de profil si a autoritatilor din Romania vis-a-vis de liberalizarea comertului cu porcine in UE aflati citind materialul complet in numarul 49 al revistei INDUSTRIA CARNII.RO.



Poti fi interesat si de