Rusine romaneasca la expozitia SIAL Paris


Participarea Romaniei la SIAL, una dintre cele mai importante expozitii dedicata industriei alimentare, a fost umbrita de organizarea defectuoasa a standului tarii noastre.

rusine romaneascaParticiparea Romaniei la SIAL, una dintre cele mai importante expozitii dedicata industriei alimentare, a fost umbrita de organizarea defectuoasa a standului tarii noastre.
Aceasta deoarece ministerul Economiei nu le-a mai facilitat producatorilor romani expunerea produselor la standuri. Mai exact, Ministerul Economiei si-a luat angajamentul nu doar de a organiza acest stand, dar si de a achita producatorilor selectati si taxa de participare sau cheltuielile cu transportul. Asa se face ca din cele peste 40 de firme care se inscrisesera la SIAL, aproximativ 30 s-au retras din cauza lipsei banilor.

Dezgust, sila, umilinta, neprofesionalism, dezinteres total pentru cei care ar trebui sa asigure un mimimum de decenta in promovarea produselor romanesti. Birocratia, licitatiile cu dedicatie, inconstienta unor interese meschine ne ingroapa viitorul industriei alimentare. Dupa investitii de sute de milioane de euro realizate de antreprenorii locali si ani de zile de promovare a produselor romanesti pe pietele externe reusim sa ne distrugem orice speranta pentru un viitor export al produselor romanesti. S-a intrebat vreodata cineva de ce companii cu traditie pe piata din Romania sau asociatii reprezentative nu au loc sa promoveze produsele de succces ale tarii noastre la expozitii internationale, fiind alaturate cu firme care nici macar nu se promoveaza pe piata locala? Sau de ce sunt din ce in ce mai multe firme romanesti care isi promoveaza produsele in standuri proprii la targurile internationale??, a afirmat Dorinel Niculae, redactor-sef al revistei INDUSTRIA CARNII.RO, la intoarcerea de la SIAL, acolo unde a participat impreuna cu Eugen Capra, directorul general al revistei INDUSTRIA CARNII.RO.

In urma acestei situatii, Corpul de control al premierului a demarat o actiune de documentare la Ministerul Economiei pentru a verifica demersurile facute de institu?ie pentru participarea Romaniei la targul de produse alimentare SIAL de la Paris, a anun?at purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu.

Obiectivele acestei actiuni de documentare sunt demersurile intreprinse de minister pentru participarea Romaniei la targul SIAL Paris, si anume modalitatea de inchiriere a spatiului destinat standului Romaniei, derularea procedurii de atribuire a contractului si sumele platite pentru asigurarea participarii Romaniei, a declarat Liviu Iolu.SaveSaveSave



Poti fi interesat si de