Se mentin restrictiile privind produsele de origine animala provenind din Serbia

Se mentin restrictiile privind produsele de origine animala provenind din Serbia


Introducerea in tara a produselor de origine animala ce provin din Republica Serbia este in continuare interzisa. In acest sens, Directia SanitaraVeterinara si pentru Siguranta Alimentelor Caras-Severin a instituit masuri permanente de control la punctele de trecere a frontierei Naidas si Moldova Veche.

restrictii serbiaIntroducerea in tara a produselor de origine animala ce provin din Republica Serbia este in continuare interzisa. In acest sens, Directia SanitaraVeterinara si pentru Siguranta Alimentelor Caras-Severin a instituit masuri permanente de control la punctele de trecere a frontierei Naidas si Moldova Veche.

La nivelul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Caras-Severin a fost intocmit un protocol cu Autoritatea Vamala si implicit cu Biroul Vamal Naidas. La dispozitia Biroului Vamal Naidas sta un numar de trei persoane, din DSVSA, pentru a asigura permanenta in punctul de trecere a frontierei, care au ca atributii verificarea tuturor celor care trec granita, pentru a elimina orice fel de risc de aparitie a dermatozei nodulare contagioase a bovinelor pe teritoriul judetului Caras-Severin si, implicit, pe teritoriul Romaniei. Tinand cont de faptul ca aceasta boala evolueaza atat pe teritoriul Bulgariei, cat si al Serbiei, toate produsele de origine animala sunt confiscate, fiind interzisa introducerea acestora pe teritoriul tarii noastre. In acest sens, avem pus la dispozitia DSVSA Caras-Severin, in vama, o lada frigorifica. Marfa confiscata este dirijata mai apoi spre unitatea de incinerare a produselor nedestinate consumului uman, a declarat Dorin Imbrea, directorul adjunct al DSVSA Caras-Severin.

Totodata, in vama sunt verificate si mijloacele pentru transportul animalelor vii, care intra pe teritoriul Romaniei, chiar daca sunt goale. In acest sens, se verifica documentatia insotitoare, inclusiv actul de dezinfectie al masinii. Acolo unde se identifica neconformitati, masinile sunt intoarse pentru a face aceasta dezinfectie.

Reprezentantii DSVSA Caras-Severin atrag atentia tuturor persoanelor care tranziteaza vama, respectiv, vin din Serbia sau pleaca spre tara vecina, sa nu aiba asupra lor produse de origine animala, cel putin pana la sfarsitul lunii noiembrie.

SaveSave



Poti fi interesat si de