Uniunea Economica Eurasiatica vrea sa injumatateasca importurile in 2017

Uniunea Economica Eurasiatica vrea sa injumatateasca importurile in 2017


Uniunea Economica Euroasiatica (EEU) vrea sa reduca importurile de carne din statele non-EEU cu doua treimi in 2017, anunta GlobalMeatNews. Noile cote vor fi de doar 750.000 de tone de carne, redistribuite intre cele cinci state-membre (Rusia, Armenia, Belarus, Kazahstan si Kirgistan). Astfel, EEU vrea sa incurajeze marirea capacitatilor locale de productie, ferind spatiul de volatilitatea ce afecteaza piata alimentelor la nivel global.

carne ueUniunea Economica Euroasiatica (EEU) vrea sa reduca importurile de carne din statele non-EEU cu doua treimi in 2017, anunta GlobalMeatNews. Noile cote vor fi de doar 750.000 de tone de carne, redistribuite intre cele cinci state-membre (Rusia, Armenia, Belarus, Kazahstan si Kirgistan). Astfel, EEU vrea sa incurajeze marirea capacitatilor locale de productie, ferind spatiul de volatilitatea ce afecteaza piata alimentelor la nivel global.

Analistii spun ca aceasta decizie va duce la cresterea livrarilor de carne de pasare din Rusia in Kazahstan, Armenia si Kirgistan, in vreme ce aceste tari vor avea sansa de a avea o relatie stabila comerciala cu Moscova, privind livrarile de vita si miel. Rusia se confrunta la acest moment cu stocuri foarte mici de carne de vita si miel. Belarus incearca sa isi mareasca efectivele porcine, pentru a putea lua locul furnizorilor ce livrau carne de porc Rusiei pana in 2014, cand a intrat in vigoare embargoul.

Cotele pentru importurile de carne in Rusia stabilite pentru anul acesta sunt de 570.000 de tone de carne de vita, 430.000 tone de carne de porc si 364.000 tone de carne de pasare. De anul viitor, toate cele cinci state-membre vor primi cel mult 750.000 de tone de carne.

Uniunea Economica Eurasiatica a fost infiintata la finalul lunii mai, in 2014, cand liderii statelor Belarus, Kazahstan si Rusia au semnat tratatul. Ulterior, acestora li s-au adaugat Armenia si Kirgistan.



Poti fi interesat si de