China a ridicat restrictiile privind importul de material genetic

China a ridicat restrictiile privind importul de material genetic


China a ridicat embargoul privind importurile de material genetic din Danemarca, Franta, Germania si Marea Britanie. Restrictiile au fost impuse in urma cu patru ani, ca urmare a aparitiei virusului Schmallenberg in cele patru state europene.

china restrictiiChina a ridicat embargoul privind importurile de material genetic din Danemarca, Franta, Germania si Marea Britanie. Restrictiile au fost impuse in urma cu patru ani, ca urmare a aparitiei virusului Schmallenberg in cele patru state europene.

Decizia a fost anuntata de ministrul chinez al Agriculturii in timpul vizitei efectuate de comisarul european pentru Agricultura Phil Hogan in China. La finalul intalnirii, acesta din urma a declarat Comisia, impreuna cu statele-membre UE, a lucrat pentru redeschiderea pietei chineze pentru exporturile de material genetic bovin si ovin din toate tarile europene interesate de export. Salutam ridicarea restrictiilor, ce ar trebui sa permita reluarea comertului adevarat.

In luna mai 2012, China a interzis importurile de material seminal si embrioni bovini si ovini produsi dupa 1 iunie 2011 din mai multe state UE, din cauza riscului de infectare cu virusul Schmallenberg, ce poate provoca malformatii congenitale si avorturi spontane la bovine, ovine si caprine.



Poti fi interesat si de