Bayer AG a depus oferta de preluare a Monsanto

Bayer AG a depus oferta de preluare a Monsanto


Grupul german Bayer AG a facut o oferta nesolicitata de preluare a Monsanto Co, cel mai mare furnizor mondial de seminte, deoarece stocurile ridicate si preturile scazute ale materiilor prime au determinat un val de consolidari in industria agrochimica, transmite Reuters.

porumbGrupul german Bayer AG a facut o oferta nesolicitata de preluare a Monsanto Co, cel mai mare furnizor mondial de seminte, deoarece stocurile ridicate si preturile scazute ale materiilor prime au determinat un val de consolidari in industria agrochimica, transmite Reuters.
Compania americana Monsanto a dezvaluit oferta miercuri, inainte ca grupul chimico-farmaceutic Bayer AG sa confirme decizia sa, desi nu au fost publicati termenii financiari ai tranzactiei.

In conditiile in care capitalizarea de piata a Monsanto se ridica la 42 de miliarde de dolari, tranzactia ar fi probabil mai mare decat achizitia din februarie, cand China National Chemical Corp (ChemChina) a cumparat firma elvetiana Syngenta AG, cu suma de 43 miliarde de dolari, si s-ar putea confrunta cu obstacole din partea autoritatilor de reglementare din SUA.

Bayer, a carei capitalizare de piata se ridica la 90 miliarde de dolari, a anuntat miercuri ca directorii sai s-au intalnit recent cu sefii Monsanto pentru a discuta in mod privat achizitia. Boardul Monsanto a precizat ca analizeaza propunerea, dar nu exista garantii ca va avea loc o tranzactie.

Pe piata mondiala a erbicidelor, Bayer este pe locul al doilea, cu o cota de piata de 18%, in timp ce pe primul loc se afla Syngenta, cu o cota de piata de 19%. Monsanto este lider pe piata semintelor, cu o cota de piata de 26%, urmata de DuPont, care, anul trecut, a acceptat sa fuzioneze cu Dow Chemical. Bayer si Monsanto au o prezenta importanta in Romania.



Poti fi interesat si de