Germania: efectivele de porci pentru reproducere in scadere

Germania: efectivele de porci pentru reproducere in scadere


Datele provizorii rezultate la recensamantul porcilor din mai 2015 arata un efectiv de animale stabil in general, dar o scadere a numarului de porci pentru reproductie.

porc 0Datele provizorii rezultate la recensamantul porcilor din mai 2015 arata un efectiv de animale stabil in general, dar o scadere a numarului de porci pentru reproductie.


Numarul de scroafe de reproductie a fost cu peste 2% mai mic decat un an mai devreme, inversand cresterea vazuta in anul precedent. Acest lucru confirma faptul ca preturile mici la porc din ultimele luni si rentabilitatea slaba rezultata au avut un impact negativ. Se pare ca acest lucru a fost simtit in special de catre producatori mai mici, pe masura ce numarul de ferme cu scroafe de reproductie a scazut cu sase procente, la sub 10.000. In plus, atat numarul de porc si scrofite de reproductie a scazut cu 8%, ceea ce sugereaza ca nu va fi nicio recuperare a numarului de scroafe pe termen scurt.

Declinul efectivelor de reproductie arata o scadere a livrarilor finite de carne porc pe parcursul acestui an, chiar daca rezultatele recensamantului arata ca livrarile pot ramane relativ ridicate pe termen scurt. Numarul de porci sacrificati in luna mai a fost putin mai mai mare decat cu un an mai devreme, inregistrand un procent in crestere pentru greutatea in carcasa.

Desi numarul de purcei intarcati sub 50 kg a fost mai mic decat in luna mai 2014, efectivul de purcei a fost in continuare mai mare decat in luna mai 2013.



Poti fi interesat si de