JBS SUA Pork preia afacerile companiei Cargill Pork

JBS SUA Pork preia afacerile companiei Cargill Pork


JBS SUA Pork a incheiat un acord cu compania Cargill pentru a prelua afacerile companiei din sectorul de carne de porc din SUA, pentru 1.45 miliarde de dolari (USD). Finalizarea achizitiei este supusa controlului de reglementare si de aprobare.

jbs 0JBS SUA Pork a incheiat un acord cu compania Cargill pentru a prelua afacerile companiei din sectorul de carne de porc din SUA, pentru 1.45 miliarde de dolari (USD). Finalizarea achizitiei este supusa controlului de reglementare si de aprobare.

Anuntul de astazi al acordului nostru privind achizitionarea operatiunilor companiei Cargill Pork este o investitie strategica in cresterea pe termen lung a afacerii noastre interne si la nivel mondial pe segmentul carne de porc si demonstreaza angajamentul nostru continuu in sectorul zootehnic din SUA", a declarat Martin Dooley, presedinte si COO la JBS SUA Pork.

"Aceasta tranzactie va consolida pozitia noastra de producator si furnizor important de proteine animale in intreaga lume si va oferi oportunitati sporite pentru partenerii nostri producatori si clientii cheie. Succesul echipei Cargill Pork si a furnizorilor de porci, precum si experienta de lider in industrie in domenii precum bunastarea animalelor, al exporturilor, in productia de bacon si in inovare, au fost factori semnificativi si convingatori, care ne-au condus catre aceasta achizitie, in ideea de a spori capacitatea noastra de a deservi baza de clienti la nivel mondial. "

Incluse in achizitionarea facuta de JBS sunt doua fabrici de prelucrare a carnii una in Ottumwa, Iowa, si cealalta la Beardstown. Ambele fabrici au fost achizitionate de catre compania Cargill in 1987, iar in 2014 au procesat un total al 9,3 milioane de porci . Procesul de achizitie JBS include, de asemenea cinci fabrici de nutreturi combinate (doua in Missouri, si cate una in Arkansas, Iowa si Texas), si patru ferme de porcine (doua in Arkansas si cate una in Oklahoma si Texas).

Punctele forte ale afacerilor JBS si Cargill in industria carnii de porc sunt complementare. Impreuna, ei promit sa ofere servicii imbunatatite pentru clienti si mai multe oportunitati pentru angajati si producatori de porc oferind in acelasi timp o sursa importanta de proteine pentru consumatorii din intreaga lume ", a declarat Todd Hall, vicepresedinte senior al companiei Cargill.

"Modul profesionist si concentrat in care JBS a abordat compania Cargill, a demonstrat pentru noi faptul ca acorda o mare atentie privind cresterea acestei parti a companiei pentru a concura mai bine pe piata si sunt dispusi sa investeasca in viitor. JBS dobandeste o afacere cu oameni excelenti si active fixe cu un succes record stabilit pe piata.

JBS a intrat pentru prima oara pe piata carnii de porc din SUA prin achizitionarea Swift & Company in 2007 si a imbunatatit in mod constant performantele de atunci. Compania are peste 6.000 de angajati, iar capacitatea zilnica totala de procesare depaseste 50.000 de porci. JBS SUA Pork ofera o gama larga de branduri bine cunoscute, inclusiv Swift si Swift Premium. Tranzactia anuntata va spori capacitatea JBS SUA Pork de a satisface cererea tot mai mare la nivel mondial de produse inovatoare proaspete sau congelate din carne de porc.



Poti fi interesat si de