Un nou jucator pe piata carnii de porc din Belgia

Un nou jucator pe piata carnii de porc din Belgia


Belgian Pork Group, entitate creata in urma fuziuniii dintre Covalis si Westvlees, este cel mai nou jucator intrat pe piata carnii din Belgia. In urma acestei uniuni, care trebuie sa primeasca totusi acordul Consiliului Concurentei, grupul recent infiintat va ajunge la o capacitate de sacrificare de aproape 4 milioane de porci pe an, ceea ce reprezinta circa o treime din piata belgiana.

Belgian Pork Group, entitate creata in urma fuziuniii dintre Covalis si Westvlees, este cel mai nou jucator intrat pe piata carnii din Belgia. In urma acestei uniuni, care trebuie sa primeasca totusi acordul Consiliului Concurentei, grupul recent infiintat va ajunge la o capacitate de sacrificare de aproape 4 milioane de porci pe an, ceea ce reprezinta circa o treime din piata belgiana. porcib
Printre obiectivele anuntate de Belgian Pork Group se numara continuarea colaborarii cu intreprinderile familiale cu activitate in sectorul de crestere a porcilor, precum si realizarea de investitii in genetica.

Westvlees Group, Covavee si Agri Investment Fund (AIF), actionarii companiilor Westvlees si Covalis, au semnat in data de 31 martie un accord cadru care prevede angajamentul de a-si fuziona activitatile in domeniul carnii de porc, obiectivul fiind mentinerea pozitiei pe piata interna, dar si construirea unui viitor durabil pe pietele din Europa si din lume.

Westvlees SA este o afacere de familie cu sediul la Westrozebeke, care detine mai multe unitati de productie in localitatile Aubel (Lovenfosse), Moorslede (dHulster) si Staden (Lavameat), efectivele de porci sacrificate anual ridicandu-se la doua milioane de capete. Carnea produsa de Westvlees este livrata catre sectorul de procesare, iar o dovada a calitatii inalte a produselor este si faptul ca exportul a ajuns sa reprezinte circa 45% din cifra de afaceri.

In ce priveste grupul Covalis, acesta sacrifica si transeaza 2,2 milioane de porci pe an in abatoarele Comeco (Meer) si Covameat (Wijtschate). Circa 85% din efectivele de porci sunt asigurate de fermele familiale reunite in cooperativa Covavee. In cifra de afaceri a Covalis, exportul are o pondere de 60%.



Poti fi interesat si de