Rusia extinde embargoul vizand produsele europene si la fainile si grasimile animale

Rusia extinde embargoul vizand produsele europene si la fainile si grasimile animale


Serviciul federal de supraveghere veterinara si fitosanitara din Federatia Rusa (Rosselhoznadzor) a decis luni sa extinda embargoul introdus anterior pentru produsele agroalimentare europene si la maruntaiele, fainile si grasimile animale precum si alte produse derivate de pe urma procesarii bovinelor, porcinelor si pasarilor, a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al Rosselhoznadzor.

rusia-pork1Serviciul federal de supraveghere veterinara si fitosanitara din Federatia Rusa (Rosselhoznadzor) a decis luni sa extinda embargoul introdus anterior pentru produsele agroalimentare europene si la maruntaiele, fainile si grasimile animale precum si alte produse derivate de pe urma procesarii bovinelor, porcinelor si pasarilor, a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al Rosselhoznadzor.


Aceste produse nu erau vizate pana acum de embargoul introdus de Rusia la nceputul lunii august, a precizat Alexei Alexeenko, adaugand ca decizia a fost luata de Rosselhoznadzor din cauza 'violarii normelor de securitate'.

La nceputul lunii august, presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat un decret care interzice importurile de produse agricole si alimentare provenite din tarile care au impus sanctiuni Rusiei n contextul crizei din Ucraina. Lista include produse din carne si lapte, precum si fructe si legume provenite din SUA, UE, Canada, Australia si Norvegia. Problema este ca pentru anumite produse, precum carnea de porc, pestele si fructele, produsele importate reprezinta aproximativ 30% din consumul Rusiei, transmite Agerpres.



Poti fi interesat si de