Indienii vor sa exporte cu 30% mai multa carne de vita

Indienii vor sa exporte cu 30% mai multa carne de vita


Exporturile indiene de carne de vita ar urma sa ajunga in acest an la 2,15 milioane de tone, comparativ cu 1,66 milioane de tone, anul trecut, ceea ce reprezinta o crestere de 30%.

carnevitaExporturile indiene de carne de vita ar urma sa ajunga in acest an la 2,15 milioane de tone, comparativ cu 1,66 milioane de tone, anul trecut, ceea ce reprezinta o crestere de 30%.
Acest nivel va permite Indiei sa ramana pe prima pozitie in topul exportatorilor de carne de vita la nivel mondial, devansand Brazilia si SUA. Trebuie remarcat ca exporturile au crescut spectaculos in ultimii ani in tarile din Orientul Mijlociu, Africa si Asia de Sud. Majorarea exporturilor se datoreaza in principal costurilor reduse de productie, raportat la cele practivate de firmele concurente pe piata internationala. Nu in ultimul rand, consumul intern de carne de vita este foarte mic, de doar 2 kilograme pe an pe cap de locuitor. Conform estimarilor din piata, productia de carne de vita ar urma sa atinga in acest an un nivel record de 4,16 milioane de tone (echivalent carcasa), in crestere cu 14% fata de anul anterior.



Poti fi interesat si de