Contextul industriei carnii la nivel international

Contextul industriei carnii la nivel international


Grupul olandez Nutreco a anunjat ca vrea sa renunte la activitatile din domeniul producerii de furaje si a productiei animale din Spania si Portugalia, din cauza reducerii cererii pe pietele iberice, potrivit Agrimoney, compania urmand sa se concentreze asupra activitatii din Canada.

contextulicGrupul olandez Nutreco a anunjat ca vrea sa renunte la activitatile din domeniul producerii de furaje si a productiei animale din Spania si Portugalia, din cauza reducerii cererii pe pietele iberice, potrivit Agrimoney, compania urmand sa se concentreze asupra activitatii din Canada.
Masura ar putea sa vizeze si filiale din domeniul carnii de porc Inga Foods si al carnii de pasare SADA. Filiala din Spania, Nanta, are o cota de 13% pe piata locala a furajelor combinate. Nutreco este un grup alimentar care isi desfasoara activitatea in trei domenii importante: productia de furaje pentru animale (45,9% din cifra de afaceri), respectiv ingredieni, concentrate, vitamine si minerale destinate pentru hrana pasarilor, porcilor si a rumegatoarelor. De asemenea, firma produce furaje pentru peste (36,2% din cifra de afaceri), avand actitivitati si in taierea si procesarea carnii de porc si pasare (peste 17% din cifra de afaceri). La sfarsitul anului 2012, grupul dispunea de circa 120 de unitati de productie in lume. Tarile cu cea mai mare pondere in cifra de afaceri sunt Spania (28,2%), Norvegia (14,1%) si Canada (12,3%). Puteti citi restul articolului in nr 29 al revistei INDUSTRIA CARNII.RO.



Poti fi interesat si de