Friday, Jul 28th

Last update09:04:11

Te afli aici: Articole Analiza Externa

banner optim 540x130
 

Analiza Externa

Exporturile agroalimentare ale UE au crescut cu 9% in luna mai

  • PDF
abator export ue2Valoarea totala a exporturilor de produse agroalimentare ale statelor membre ale Uniunii Europene a ajuns in mai 2017 la 11,5 miliarde de euro, fiind cu 9% mai mare fata de perioada similara din 2016, arata cifrele publicate luni de Comisia Europeana, informeaza agentia EFE.

Ultima actualizare în Vineri, 28 Iulie 2017 09:38

Detalii...

Retea europeana de trafic cu carne de cal, destructurata de politie

  • PDF
cal anchetaPolitia din Spania, in colaborare cu Europol, a destructurat o retea cu ramificatii in opt tari europene, care efectua trafic cu carne de cal improprie consumului uman.

Detalii...

Comisia Europeana se implica in scandalul privind carnea braziliana

  • PDF
vita braziliana1Uniunea Agricultorilor din Ulster le-a solicitat oficialilor Comisiei Europene sa se implice mai mult si sa ia masuri mai drastice vizavi de carnea de vita din Brazilia, in urma scandalului de coruptie care a afectat tara.

Ultima actualizare în Miercuri, 28 Iunie 2017 10:26

Detalii...

Segmentul private label castiga tot mai mult teren in Europa

  • PDF
plma standuriRomanii cheltuie anual 2,4 - 2,5 mld. euro pe pro­duse marca privata, potrivit datelor compa­niei de cercetare de piata GfK.

Detalii...

China reia importurile de carne de vita din SUA

  • PDF
carne vita chinaCarnea de vita din SUA poate fi din nou importata pe piata chineza, o decizie care ofera fermierilor americani accesul la o piata importanta dupa 14 ani de embargou, transmite AFP.

Detalii...

Rusia a ajuns la autosuficienta la carnea de porc si de pasare

  • PDF
carne rusiaRusia este aproape complet independenta in ceea ce priveste carnea de porc si de pasare, ca urmare a sanctiunilor anti-ruse, a declarat presedintele rus Vladimir Putin in cadrul celei de-a 15-a sesiuni anuale de intrebari si raspunsuri.

Detalii...

Sectorul carnii se confrunta cu noi tarife comerciale dupa Brexit

  • PDF
carne exportExportatorii de carne din Marea Britanie ar putea fi nevoiti sa negocieze tarife comerciale cu peste 100 de tari, dupa iesirea din Uniunea Europeana, pe 29 martie 2019.

Ultima actualizare în Luni, 19 Iunie 2017 15:43

Detalii...

Ungaria sprijina consumul de carne de iepure

  • PDF
iepure2Istvan Nagy, secretar de stat in Ministerul Agriculturii din Ungaria, a declarat ca tara sa se situeaza pe ultimele pozitii cand vine vorba de consumul de carne de iepure, asta desi vecinii nostri sunt cei mai mari exportatori ai acestui tip de carne din Europa.

Ultima actualizare în Joi, 15 Iunie 2017 10:21

Detalii...

Gripa aviara: nivel maxim de alerta in Coreea de Sud

gripa aviara chinaCoreea de Sud a impus o interdictie temporara la transportul pasarilor de curte in intreaga tara pentru a incerca sa tina sub control un nou focar de gripa aviara legat de virusul H5N6, informeaza France Presse.

Detalii...


banner agerpress nou 554x80