Decizie favorabila privind modificarea Legii pentru aprobarea programului de carne de porc

Decizie favorabila privind modificarea Legii pentru aprobarea programului de carne de porc


Comisia pentru agricultura din Camera Deputatilor a aprobat raportul privind modificarea Legii pentru aprobarea Programului de carne de porc din fermele romanesti, act normativ aflat in procedura de reexaminare la solicitarea presedintelui Klaus Iohannis.

carne porc2Comisia pentru agricultura din Camera Deputatilor a aprobat raportul privind modificarea Legii pentru aprobarea Programului de carne de porc din fermele romanesti, act normativ aflat in procedura de reexaminare la solicitarea presedintelui Klaus Iohannis.


Raportul a primit 21 de voturi "pentru" si s-au inregistrat si patru abtineri. "Proiectul de lege pentru aprobarea Programului de carne de porc in fermele romanesti este o lege pe care noi am trecut-o in Comisia de agricultura, ea a ajuns in plenul Camerei Deputatilor, a fost votata atunci, presedintele a cerut reexaminare si pe buna dreptate a cerut reexaminare, pentru ca aceasta lege era dependenta de notificarea Comisiei Europene, pentru ca era vorba de un ajutor de stat pe fermele de crestere a porcilor, am revenit, avem o modificare pe aceasta lege", a declarat presedintele comisiei, deputatul PSD Alexandru Stanescu, in cadrul dezbaterilor.

Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii Claudiu Mares a amintit ca actul normativ a fost reexaminat in Senat, unde s-a adoptat un articol care stipuleaza ca prevederile legii intra in vigoare dupa primirea acceptului Comisiei Europene. "Noi sustinem forma adoptata de catre Senat", a completat Mares.

Alexandru Stanescu a supus votului articolul 19 din proiectul de lege in forma adoptata de Senat: "'Prevederile prezentei legi intra in vigoare dupa primirea acceptului Comisiei Europene cu privire la acordarea ajutorului de stat in cadrul Programului de carne de porc in fermele romanesti'".

Deputatul PNL Gheorghe Tinel a cerut oficialului de la Ministerul Agriculturii sa precizeze cand estimeaza ca se va primi raspuns de la Comisia Europeana pe marginea notificarii privind fermele de porci.

Mares a precizat ca nu se poate mentiona un termen in acest sens. "Referitor la timpul in care Comisia raspunde, nu pot sa fiu eu cel care va dau raspunsul acesta, ci doar Comisia si noi asteptam acest raspuns. Demersurile sunt facute, solicitarea catre Comisie este facuta, corespondenta se tine prin intermediul reprezentantei noastre de la Bruxelles. Noi vrem sa punem in aplicare aceasta lege, nu am facut-o doar pentru a avea o lege care sa fie bifata intrun calendar, ci, din contra, este o lege pe care noi o gandim in sprijinul producatorilor. Avand aceasta prevedere referitor la pozitia Comisiei Europene, noi speram sa avem raspunsul pozitiv", a declarat el.

Raportul dat in Comisia de agricultura urmeaza sa fie transmis Comisiei de buget-finante in vederea aprobarii unui raport comun si va fi transmis, apoi, plenului Camerei Deputatilor, decizionala pe aceasta lege.



Poti fi interesat si de