Putem produce mici in continuare


Reprezentantii Asociatiei Romane a Carnii, in parteneriat cu Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania, au ajuns la un compromis cu autoritatile statului in ceea ce priveste productia si comercializarea micilor, dupa data de 1 iunie 2013.

micciReprezentantii Asociatiei Romane a Carnii, in parteneriat cu Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania, au ajuns la un compromis cu autoritatile statului in ceea ce priveste productia si comercializarea micilor, dupa data de 1 iunie 2013.
Solicitarea Romaniei cu privire la producerea si comercializarea micilor dupa aceasta data, este in curs de analiza in cadrul unui grup de lucru, special constituit la nivelul Comisiei Europene, care evalueaza solicitari similare provenite de la alte state avand ca obiectiv modificarea legislatiei europene in ceea ce priveste lista aditivilor alimentari permisi.

Asociatia Romana a Carnii, impreuna cu partenerul sau, Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania, a semnat, in acest sens, un protocol cu Ministerul Sanatatii, Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, prin care se stabileste modul in care aceste institutii vor colabora intre ele in perioada urmatoare, pana la luarea de catre Comisia Europeana a unei decizii finale in legatura cu produsul alimentar "mici". Pentru producatorii de mici, protocolul stabileste obligatii suplimentare de raportare catre institutiile statului implicate in controlul oficial. Pe de alta parte, institutiile statului vor asigura schimbul de informatii cu Comisia Europeana pe acest subiect si informarea personalului din subordine in legatura cu progresul procesului de modificare legislativa.

Semnatarele protocolului vor continua sa informeze opinia publica in legatura cu demersurile intreprinse la nivelul autoritatilor europene in vederea includerii micilor pe lista alimentelor permise pentru productie si comercializare in Uniunea Europeana.



Poti fi interesat si de