Salamandra si-a cerut insolventa


Producatorul de carne si preparate din carne Salamandra si-a cerut insolventa pentru ca nu detine lichiditatile banesti sa acopere datorii in valoare de 16 milioane de lei.

salamandra insolventaProducatorul de carne si preparate din carne Salamandra si-a cerut insolventa pentru ca nu detine lichiditatile banesti sa acopere datorii in valoare de 16 milioane de lei.


Salamandra a precizat ca datoriile totale ale societatii cuantifica 16.185.040,24 lei, din care 14.680.624,10 lei reprezinta datorii pe termen scurt, iar 1.504.416,14 lei datorii pe termen mediu si lung. Mai mult, datoriile scadente de mai mult de 60 de zile depasesc suma de5,7 milioane de lei, iar creantele comerciale de incasat au o valoare de4.753.680,19 lei, in timp ce disponibilitatile din casa si conturi este de674.448,14 lei, scrie supervisor.ro.

Debitoarea explica aceasta situatie de incapacitate de plata:starea de insolventa iminenta a societatii este cauzata in primul randde cresterea substantiala a pretului la materia primadin acest an, ceea ce a condus la o diminuare considerabila a marjei operationale. Efectul firesc al cresterii pretului la materia prima ar fi trebuit sa fie de crestere a pretului de vanzare a produselor, insa deoareceprincipalii concurenti nu au majorat substantial preturile, orice incercare de crestere a pretului a dus larefuzuri imediate de comenzi. Prin urmare, o crestere singulara a preturilor in piata ar fi dus la reducerea substantiala a comenzilor,reducerea si mai mare a numarului de clienti.

Urmatorul termen de judecatain dosarul de insolventa al companiei Salamandra este programat pe7 decembrie 2017.

Salamandra este un brand de mezeluri si preparate din carne prezent pe piata romaneasca inca din 1992.



Poti fi interesat si de