Legea 321, fara norme de aplicare si Romania in situatie de infringement

Legea 321, fara norme de aplicare si Romania in situatie de infringement


Legea privind comercializarea produselor romanesti s-a intors pentru dezbateri in Legislativ dupa ce Comisia Europeana a inceput procedura de infringement impotriva tarii noastre, pe motiv ca se incalca principiile liberei circulatii a marfurilor si serviciilor in UE.

vitrina mezeluriLegea privind comercializarea produselor romanesti s-a intors pentru dezbateri in Legislativ dupa ce Comisia Europeana a inceput procedura de infringement impotriva tarii noastre, pe motiv ca se incalca principiile liberei circulatii a marfurilor si serviciilor in UE.


In cadrul unei dezbateri a Comisiei pentru Agricultura din Camera Deputatilor, producatorii si retailerii au convenit ca legea sa fie modificata inlocuind produse romanesti cu produse autohtone, iar lantul scurt de aprovizionare sa fie inlocuit cu parteneriate intre producatori si retaileri.

Un articol dezbatut s-a referit la termenul de plata al comerciantului catre furnizor, care, in cazul produselor alimentare proaspete, nu poate fi mai mare de 7 zile calendaristice. Noi am sustinut termenul de 7 zile, dar deputatii au propus varianta de 14 zile. Este un termen rezonabil, cu care suntem de acord. Sunt deja cunoscute practicile comerciale ale marilor magazine, care platesc chiar si dupa 90 de zile de la momentul furnizarii marfii de catre furnizor spun producatorii.

Amendamentele vor fi supuse spre aprobare de catre deputatii din Comisia pentru Agricultura, iar noua forma a legii va intra in plenul Camerei Deputatilor. Discutiile pe fond cu privire la amendarea legii vor fi reluate in perioada urmatoare.

In numarul 53 al revistei INDUSTRIA CARNII.RO pot fi gasite toate informatiile referitoare la modificarile aduse legii 321.



Poti fi interesat si de