Petre Daea: Este revoltator sa iei un kilogram de carne de vita cu 100 lei

Petre Daea: Este revoltator sa iei un kilogram de carne de vita cu 100 lei


Romania are conditii pentru dezvoltarea zootehniei si pentru a spori efectivele de animale, sustine ministrul Agriculturii, Petre Daea.

carne vitaRomania are conditii pentru dezvoltarea zootehniei si pentru a spori efectivele de animale, sustine ministrul Agriculturii, Petre Daea.


Romania trebuie sa utilizeze productia de cereale, pentru a spori efectivele deanimalela toate speciile, dar in primul rand la porc. Tara noastra are 4,5 milioane de hectare cupasunisi fanete, cat Belgia, Olanda si Austria la un loc, dar o mare parte nu sunt folosite. Cateva zone ale tarii pot fi luate ca model de altele n care pajistile nu sunt exploatate. Intreaga suprafata de pajisti trebuie valorificata, si pentru asta se acorda subventiile, a declarat Petre Daea, pentru Agerpres.

Autoritatile au completat legislatia in domeniu pentru a crea conditii de hrana pentruanimale, pentru a spori numarul deanimale, dar si randamentul de carne si lapte.

Este revoltator sa cumperi un kilogram de carne de vita cu 100 lei. Cu suma aceasta, se poate cumpara o oaie sau o capra. Conditii pentru cresterea numarului de animale sunt.Trebuie aprobate amenajamentele pastorale in vederea reglementarii pajistilor permanente din Romania, a mai spus ministrul Agriculturii.



Poti fi interesat si de