Produse din carne si oua, retrase de la comercializare de ANSVSA

Produse din carne si oua, retrase de la comercializare de ANSVSA


In perioada Sarbatorilor Pascale, inspectorii ANSVSA au intensificat controalele oficiale, verificand aproximativ 9.000 de unitati autorizate sanitar-veterinar, precum piete agro-alimentare, targuri sau supermarketuri.

altIn perioada Sarbatorilor Pascale, inspectorii ANSVSA au intensificat controalele oficiale, verificand aproximativ 9.000 de unitati autorizate sanitar-veterinar, precum piete agro-alimentare, targuri sau supermarketuri.


Printre deficientele constatate se numara: depozitarea ?i etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare; comercializarea produselor alimentare fara respectarea condi?iilor de igiena; produse expuse la comercializare cu termen de valabilitate depasit; nerespectarea legislatiei in vigoare privind ambalarea si etichetarea produselor.

In urma controalelor, au fost aplicate 611 sanctiuni contraventionale in valoare de 1.068.090 lei. Au fost emise 540 avertismente, 22 ordonante de suspendare a activitatii si 71 ordonante de interzicere a desfasurarii activitatii unor unitati.

Au fost retrase de la comercializare 16.043 kg produse alimentare de origine animala si 163.340 bucati oua, care erau improprii pentru consumul uman.

In aceasta perioada au fost sacrificati 284.416 de miei la nivelul a 117 abatoare, precum si in 89 centre de sacrificare temporar amenajate la solicitarea primariilor/prefecturilor si autorizate de catre reprezentantii DSVSA judetene si a municipiului Bucuresti.



Poti fi interesat si de