Indicele FAO la pretul alimentelor, a treia luna consecutiva de scadere

Indicele FAO la pretul alimentelor, a treia luna consecutiva de scadere


Indicele FAO la preturile alimentelor in luna iulie a fost de 205,9 puncte, cu 4 puncte mai putin fata de luna iunie, respectiv cu 7 puncte mai putin comparativ cu nivelul inregistrat in iulie 2012. Indicele din iulie urmeaza tendinta consemnata in ultimele doua luni pe fondul reducerii preturilor la cereale, ulei de soia si de palmier. In acelasi timp, cursul la zahar, carne si produse lactate este in scadere raportat la luna anterioara.

deliciousIndicele FAO la preturile alimentelor in luna iulie a fost de 205,9 puncte, cu 4 puncte mai putin fata de luna iunie, respectiv cu 7 puncte mai putin comparativ cu nivelul inregistrat in iulie 2012. Indicele din iulie urmeaza tendinta consemnata in ultimele doua luni pe fondul reducerii preturilor la cereale, ulei de soia si de palmier. In acelasi timp, cursul la zahar, carne si produse lactate este in scadere raportat la luna anterioara.

Indicele FAO pentru pretul carnii a fost in iulie de 173,3 puncte, un nivel aproape similar cu cel din luna iunie. Trebuie remarcat ca pretul la carnea de porc si de pasare s-a redus, comparativ cu cel de la carnea de vita si de oaie, care s-a majorat. La nivel global, pretul la carne este in scadere pe fondul reducerii cererii la import, mai ales din partea tarilor asiatice, urmare a cresterii productiei si, in anumte cazuri, a majorarii stocurilor de carne produse local.



Poti fi interesat si de