Miratorg va infiinta un cluster pentru cresterea ovinelor

Miratorg va infiinta un cluster pentru cresterea ovinelor


Holdingul rus Miratorg intentioneaza sa infiinteze un complex de 30.000 de ovine in regiunea Kursk Oblast din Rusia, si alte 10 ferme in aceeasi regiune, creand astfel unul dintre cele mai mari clustere din lume.

miratorg 1Holdingul rus Miratorg intentioneaza sa infiinteze un complex de 30.000 de ovine in regiunea Kursk Oblast din Rusia, si alte 10 ferme in aceeasi regiune, creand astfel unul dintre cele mai mari clustere din lume.
Potrivit globalmeatnews.ro, proiectul ambitios a fost confirmat de presedintele Miratorg, Viktor Linnik, in urma intalnirii cu guvernatorul regional Alexander Mikhailov.

Compania va construi totodata o unitate de procesare a carnii, cu o capacitate de productie de 1,5 milioane de oi pe an. Daca se va dovedi un proiect de succes, Miratorg are in plan infiintarea unui cluster care sa cuprinda inca 10 ferme de crestere a ovinelor in regiunea Kursk Oblast.

Investitia totala se ridica la 330 de milioane dolari, iar animalele vor fi importate din Australia.

Potrivit statisticilor oficiale, in anul 2016, efectivul de oi din Rusia era de 24,8 milioane de capete, in timp de consumul anual de carne de miel din ultimii ani a variat intre 1 kg si 1,5 kg pe cap de locuitor.



Poti fi interesat si de