Turcia cere ridicarea embargoului impus de Rusia

Turcia cere ridicarea embargoului impus de Rusia


Embargourile reciproce impuse de Rusia si Turcia pentru produsele alimentare nu este sustenabil si in cele din urma afecteaza fermierii si consumatorii din cele doua tari, a declarat miercuri ministrul turc al Agriculturii, Faruk Celik, informeaza Bloomberg.

turcia embEmbargourile reciproce impuse de Rusia si Turcia pentru produsele alimentare nu este sustenabil si in cele din urma afecteaza fermierii si consumatorii din cele doua tari, a declarat miercuri ministrul turc al Agriculturii, Faruk Celik, informeaza Bloomberg.

Turcia, care a restrictionat importul unor produse agricole din Rusia ca reactie la o masura similara impusa de Moscova pentru produsele turcesti, spera ca se poate negocia un acord intre cele doua tari, a spus Faruk Celik.

Avem nevoie unul de altul, a subliniat Faruk Celik. Turcia este al doilea mare cumparator de grau rusesc si totodata un important exportator de produse proaspete in Rusia.

Disputa dintre cele doua tari dateaza de la finele lui 2015, cand aviatia turca a doborat un avion de vanatoare rusesc in apropiere de granita dintre Turcia si Siria ceea ce a determinat Moscova sa introduca un embargou pentru importul anumitor produse alimentare turcesti. Intre timp relatiile bilaterale au inceput sa se imbunatateasca dar cu toate acestea Rusia nu a eliminat inca restrictiile pentru o serie de produse din Turcia.

De asemenea, la data de 15 martie, autoritatile de la Ankara au exclus Rusia de pe lista tarilor care pot sa exporte produse agricole, fara taxe, in Turcia.



Poti fi interesat si de