Zdravan Moldovenesc, primul pui din Romania cu certificat Beter Leven

Zdravan Moldovenesc, primul pui din Romania cu certificat Beter Leven


Zdravan Moldovenesc, puiul cu crestere lenta al Grupului de firme Safir, este primul si singurul pui din Romania care respecta sistemul Beter Leven pentru procesarea carnii de pui, datorita conditiilor deosebite de bunastare ale puilor.

safir certificatZdravan Moldovenesc, puiul cu crestere lenta al Grupului de firme Safir, este primul si singurul pui din Romania care respecta sistemul Beter Leven pentru procesarea carnii de pui, datorita conditiilor deosebite de bunastare ale puilor.


Autoritatea care acorda atestarea Beter Leven este o fundatie olandeza pentru protectia animalelor, ce are in vedere conditii deosebite de crestere si ingrijire a puilor.
Standardul Better Leven certifica aplicarea sistemului de crestere a puilor la sol, pe asternut permanent din paie tocate, talas sau coji de floarea soarelui, care acopera in totalitate suprafata aferenta cresterii acestora, precum si folosirea balotilor de paie ca material de joc suplimentar, pentru un comportament cat mai natural al puilor.
Puii care respecta acest standard beneficiaza de o hranire partiala cu mana, zilnic, de acces la padoc exterior (minimum 25% din suprafata halei) si la lumina naturala, pe toata lungimea halei din dreptul padocului. Densitatea de crestere este de 10 pui/mp, redusa fata de puii cu crestere normala.

Crescut in Safir, asa cum cere standardul, intr-un termen de minimum 56 de zile, puiul Zdravan Moldovenesc a obtinut certificatul Beter Leven, incepand cu luna august 2017.
Astfel, puiul Zdravan Moldovenesc este exportat in tarile vestice, acolo unde respectarea acestui standard este obligatorie pentru consumatorii de carne de pui.

Hrana puiului Zdravan Moldovenesc contine peste 70% porumb si grau, puiul avand inclusiv acces zilnic la aer liber.
Carnea sa este ferma, gustoasa, aderenta la os, cu o culoare naturala si adevarata, asemanatoare celei avute de puii din ograda bunicii, cu un miros placut in timpul prepararii, ideal pentru o varietate de bucate cu gust traditional romanesc pentru intreaga familie.

Afla mai multe despre puiul Zdravan Moldovenesc: http://www.zdravanmoldovenesc.ro/produse


Poti fi interesat si de