VIITORUL industriei carniiASTAZI!

VIITORUL industriei carniiASTAZI!


Romania se afla astazi intr-o situatie exceptionala! Anul 2016 este momentul de cumpana pentru industria carnii!

alina constRomania se afla astazi intr-o situatie exceptionala! Anul 2016 este momentul de cumpana pentru industria carnii!
A debutat cu cele mai dificile provocari, dar nu provocarile ar trebui sa sperie, ci lipsa unor solutii concrete care sa ajute aceasta industrie sa fie mai unita ca niciodata si sa gaseasca drumul potrivit.

La aproape un an de la reducerea TVA-ului la carne si preparate nu vorbim despre o relansare a industriei in adevaratul sens al cuvantului, dar incepem sa ne trezim si sa vedem mai clar vulnerabilitatea unui sistem subred care ascundea sub pres disperarea anumitor sectoare.

Nu este pentru prima data cand facem un apel la solidaritate in breasla si chiar cu riscul de a deranja am cerut insistent ca industria carnii sa aiba un punct de vedere comun, transant si transparent, chiar si dincolo de evenimentele publice. Individual si dezbinati, sansele scad proportional cu numarul problemelor care nu se mai termina.

Ce ar fi industria carnii daca toti jucatorii din piata ar fi corecti? Daca nu ar fi o lupta crancena pe oferte in supermarket, pe materie prima ieftina de la prietenii nostri europeni si pe legi strambe, cu interese ascunse, care favorizeaza sau defavorizeaza un sector sau altul?

Nimic nu este intamplator! Efectele pe care le simtim astazi, fie ca vorbim din punct de vedere al producatorului, procesatorului sau consumatorului, pornesc din indiferenta, neglijenta si inconstienta cu care se trateaza problemele romanesti!

Imi permit sa spun ca avem un intreg sistem prea calm, orb si surd, generalizand intentionat pentru ca nu este o situatie particulara si lucrurile nu pot fi schimbate dintr-un fotoliu comod, privind detasat.

Revista INDUSTRIA CARNII.RO isi propune sa schimbe imaginea producatorului roman si sa-i ofere forta de a cere mai mult decat mila unui sistem bolnav! VIITORUL industriei carnii incepe chiar de ASTAZI! Daca vreti sa stiti ce pregatim, va asteptam in perioada 14-15 aprilie 2016 la CONGRESUL INDUSTRIA CARNII. ROPoti fi interesat si de