Utilizarea fosfatilor in carnea de shaorma, permisa in continuare

Utilizarea fosfatilor in carnea de shaorma, permisa in continuare


Parlamentul European a esuat, la limita, in a interzice utilizarea unor aditivi chimici pe baza de fosfati, considerati esentiali in tratarea carnii pentru kebab si shaorma, informeaza AFP.

shaorma fosfatiParlamentul European a esuat, la limita, in a interzice utilizarea unor aditivi chimici pe baza de fosfati, considerati esentiali in tratarea carnii pentru kebab si shaorma, informeaza AFP.


Opozantii aditivilor aveau nevoie de o majoritate absoluta de 376 de voturi dintre cele 751 apartinand eurodeputatilor, pentru a putea refuza utilizarea acesti aditivi. Insa, la vot, pentru interzicerea fosfatilor s-au primit doar 373 de voturi, cu trei mai putine decat era nevoie pentru a obtine o majoritate absoluta.

Autorizarea fosfatilor in kebab nu va avea niciun impact semnificativ asupra expunerii globale a populatiei fata de aceste substante i-a asigurat pe eurodeputati comisarul european pentru siguranta alimentara, Vytenis Andriukaitis.

Rezultatul votului din Parlamentul European era asteptat cu nerabdarea de industria kebab-ului, care sustine ca are nevoie de fosfati pentru a mentine aromele si umezeala in carnea folosita la kebab si shaorma.


Poti fi interesat si de