Ungaria a gasit din nou diferente de calitate la produsele alimentare

Ungaria a gasit din nou diferente de calitate la produsele alimentare


La cele mai recente teste privind calitatea alimentelor, s-au descoperit discrepante la o treime din cele 39 de produse vandute sub branduri identice in Ungaria si in Europa Occidentala, a anuntat Ministerul Agriculturii de la Budapesta, transmite MTI.

produse ungariaLa cele mai recente teste privind calitatea alimentelor, s-au descoperit discrepante la o treime din cele 39 de produse vandute sub branduri identice in Ungaria si in Europa Occidentala, a anuntat Ministerul Agriculturii de la Budapesta, transmite MTI.


Diferentele inregistrate la produsele consumate in general vara confirma existenta standardelor duble de calitate in interiorul Uniunii Europene, a precizat Ministerul Agriculturii din Ungaria.

In ultimele doua luni, Autoritatea Sanitara - Veterinara din Ungaria (NEBIH) a testat 23 de produse ambalate folosite pentru fripturile la gratar (barbeque), opt bauturi alcoolice si racoritoare, precum si opt tipuri de fructe si legume.

Lista ingredientelor scrise pe ambalaj a aratat diferente in cazul a patru produse alimentare si doua bauturi alcoolice, iar testele cu senzori au indicat diferente in cazul a cinci produse ambalate in pofida ingredientelor identice scrise pe ambalaj.

Unele multinationale au minimalizat temerile privind produsele de calitate inferioara vandute in Europa de Est, dar au acceptat posibilitatea existentei unor produse de o calitate diferita, in urma studiilor privind gusturile si atitudinile de pe diversele piete.

Alte companii citeaza veniturile scazute ale consumatorilor din Europa de Est, care determina multinationalele sa le ofere produse mai ieftine, inlocuind o parte dintre ingredientele mai scumpe.

Robert Zsigo, secretar de stat, responsabil cu supervizarea retelei alimentare, a anuntat recent ca Executivul de la Budapesta pregateste un proiect de lege prin care vrea sa forteze companiile multinationale sa precizeze pe etichetele produselor vandute in Ungaria daca exista diferente de calitate sau in privinta ingredientelor.


Poti fi interesat si de