Ultima zi in care mai pot fi depuse proiecte de promovare a Salamului de Sibiu

Ultima zi in care mai pot fi depuse proiecte de promovare a Salamului de Sibiu


Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu vrea sa identifice un Organism de implementare a unui proiect de promovare a Salamului de Sibiu. Potentialii candidati mai au la dispozitie doar ziua de azi pentru a-si depune ofertele, se arata in comunicatul de presa al asociatiei.

Salamul de Sibiu 2017Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu vrea sa identifice un Organism de implementare a unui proiect de promovare a Salamului de Sibiu. Potentialii candidati mai au la dispozitie doar ziua de azi pentru a-si depune ofertele, se arata in comunicatul de presa al asociatiei.


Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu a demarat in luna noiembrie o licitatie publica pentru selectarea unui Organism de implementare a unui proiect de promovare a Salamului de Sibiu IGP in tarile tinta Romania, Italia si Spania, pe o perioada de 36 de luni. Acest proiect a fost inaintat in cadrul Apelului pentru propuneri de programe simple 2017 Promovarea produselor agricole al Agentiei Executive pentru Sanatatea Consumatorilor, Agricultura si Alimentatie a Comisiei Europene la data de 20 aprilie 2017 (Propunerea nr. SEP 779570) si are o valoare totala de 1,635,964 EUR si o rata financiara de 70%. Ultima zi in care interesatii pot aplica este 20 decembrie 2017.

Ca urmare a aprobarii, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu are la dispozitie o perioada de trei luni de la data anuntului oficial facut de catre Comisia Europeana, pentru a incheia Acordul de finantare si a selecta un Organism de implementare, in conformitate cu Nota Ghidarea Procedurii Competitive a Comisiei Europene (Directia Generala pentru Agricultura si dezvoltare Rurala, directia B. Relatii multilaterale, politica in materie de calitate B.5 Promovare) DDG1. B5/ Mi/ db D (2016) 3210777 prevederile Legii 98/2016, privind achizitiile publice si prevederile Regulamentelor UE in vigoare.

Romania are o traditie specifica si indelungata, de peste 100 ani, in obtinerea Salamului de Sibiu, traditie care continua si astazi

Gustul specific al Salamului de Sibiu se datoreaza ingredientelor de cea mai buna calitate utilizate, de la carnea si slanina folosite, la condimente naturale si fumul din lemn de esenta tare utilizat, dar, mai ales, aromelor care se formeaza in cursul fermentatiei, din glucide, proteine sau lipide, sub actiunea mucegaiului nobil intrebuintat. Gustul inconfundabil al Salamului de Sibiu este desavarsit prin perioada indelungata de uscare si maturare.

Dincolo de aceste aspecte de diferentiere, in contextul indicatiei geografice protejate, specificitatea Salamului de Sibiu se bazeaza in special pe o metoda specifica de productie, data de priceperea producatorilor locali, si pe gustul produsului, datorat caracteristicilor unora dintre ingredientele auxiliare folosite in procesul de fabricatie. Resursele umane isi pastreaza relevanta in procesul de fabricare a Salamului de Sibiu, multe dintre etapele de productie efectuandu-se manual, procesul de productie ramanand neschimbat decenii intregi.

Pentru mai multe informatii referitoare la Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu, la membrii fondatori, legislatie sau la istoria produsului, va rugam accesati: www.salamuldesibiu.ro.


Poti fi interesat si de