UCPR: In fermele avicole din Romania nu se foloseste Fipronil

UCPR: In fermele avicole din Romania nu se foloseste Fipronil


Producatorii avicoli din Romania, asociati in Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR), informeaza opinia publica, ca in fermele avicole din Romania nu se foloseste Fipronil, insecticid cu spectru larg de actiune, ca substanta antiparazitara.

oua ucprProducatorii avicoli din Romania, asociati in Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR), informeaza opinia publica, ca in fermele avicole din Romania nu se foloseste Fipronil, insecticid cu spectru larg de actiune, ca substanta antiparazitara.


Acest insecticid este interzis, prin legislatia europeana, a se folosi la animale destinate consumului uman.

Fermierii avicoli din Romania au obligatia legala de a verifica nivelul reziduurilor chimice din produsele avicole, atat prin controale oficiale cat si prin autocontroale.

Mentionam ca fermele avicole din Romania sunt permanent supravegheate de ANSVSA, iar rezultatele sunt concretizate prin mii de buletine de analiza conforme, anual. In urma controalelor realizate de ANSVSA, prin laboratoarele de specialitate din subordine, nu s-a semnalat existenta reziduurilor chimice in produsele noastre. Asiguram opinia publica ca produsele avicole din fermele profesionale din Romania sunt sigure pentru consumul uman, precizeaza reprezentantii UCPR.

Buletinele de analiza, ca urmare a controalelor oficiale si autocontroalelor pentru pesticide (erbicide, insecticide, fungicide, antinematode, redonticide) eliberate de laboratoarele autorizate sunt conforme cu legislatia nationala si europeana.


Poti fi interesat si de