Smithfield anunta cumpararea Elit si Vericom

Smithfield anunta cumpararea Elit si Vericom


Prin intermediul Smithfield, Grupul WH, cel mai mare furnizor de carne de porc din lume, a incheiat, pe 25 septembrie, un acord de cumparare a actiunilor a doua companii din Romania, Elit si Vericom.

elit si vericomPrin intermediul Smithfield, Grupul WH, cel mai mare furnizor de carne de porc din lume, a incheiat, pe 25 septembrie, un acord de cumparare a actiunilor a doua companii din Romania, Elit si Vericom.


Aceasta miscare va extinde si mai mult operatiunile Grupului WH in Europa. In urma achizitionarii intregului capital social al celor doi producatori romani, Smithfield, parte a Grupului WH, ar putea ajunge liderul industriei carnii din Romania.

"Grupul se asteapta ca prin aceste achizitii Smithfield sa devina lider pe piata produselor din carne din Romania, cu un portofoliu mai mare", se arata in comunicatul grupului chinez, postat de 4-traders.com.

Elit si Vericom produc aproape 25.000 de tone de produse din carne anual, pentru mai mult de 12.000 de clienti. Cele doua companii isi pot mari capacitatea de productie la 45.000 de tone pe an. Elit si Vericom opereaza trei unitati de productie a carnii ambalate, cinci centre de distributie si active conexe in Romania.


Poti fi interesat si de