Rusia a restrictionat importurile de porci si carne de porc din Romania

Rusia a restrictionat importurile de porci si carne de porc din Romania


Autoritatea Federala Sanitar-Veterinara din Rusia (Rosselkhoznadzor) a anuntat ca, incepand din 2 august, a introdus restrictii temporare privind importurile de porci vii, precum si de produse pe baza de carne de porc din Romania, dupa descoperirea unui focar de pesta porcina africana, informeaza Itar TASS.

rusia restrictie carne roAutoritatea Federala Sanitar-Veterinara din Rusia (Rosselkhoznadzor) a anuntat ca, incepand din 2 august, a introdus restrictii temporare privind importurile de porci vii, precum si de produse pe baza de carne de porc din Romania, dupa descoperirea unui focar de pesta porcina africana, informeaza Itar TASS.


Rosselkhoznadzor precizeaza ca produsele vizate de aceste restrictii si care vor ajunge la punctele de trecere a frontierei in Rusia dupa data de 2 august vor fi intoarse din drum indiferent de data inscrisa pe documentele veterinare insotitoare. In plus, Rosselkhoznadzor a decis sa restrictioneze si tranzitul porcilor vii din Romania pe teritoriul Rusiei.

Primul focar de pesta porcina africana in Romania a fost confirmat luni de Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala intr-o gospodarie localizata la periferia municipiului Satu Mare.

Presedintele Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Geronimo Branescu, a declarat, pentru AGERPRES, ca Romania isi mentine statutul de tara libera de pesta porcina clasica, obtinut in luna mai, deoarece nu are nicio legatura cu pesta porcina africana, confirmata in gospodarii din Satu Mare, care este o boala total diferita.Poti fi interesat si de