REPORTAJ: La Dragan se face salam cu gust de carne

REPORTAJ: La Dragan se face salam cu gust de carne


Intr-o curte frumoasa din comuna Berceni, la doar doi kilometri ce soseaua de centura a Capitalei, chiar pe bulevardul principal, se afla La Dragan atelierul de gust. Un magazin mic si cochet, cu produse mereu proaspete, pregatite din pasiunea si priceperea unui tanar de numai 31 de ani.

draganIntr-o curte frumoasa din comuna Berceni, la doar doi kilometri ce soseaua de centura a Capitalei, chiar pe bulevardul principal, se afla La Dragan atelierul de gust. Un magazin mic si cochet, cu produse mereu proaspete, pregatite din pasiunea si priceperea unui tanar de numai 31 de ani.


Adrian Dragan a terminat Marketing la ASE si a fost agent de vanzari cativa ani buni, pana sa decida ca vrea sa faca ceva pe cont propriu. Cum mostenise de la bunicul sau pasiunea pentru tot ce inseamna macelarie, Adrian a decis, in urma cu trei ani sa deschida un atelier de preparare a produselor din carne.

Bunicul se pricepea la prepararea carnii si de la el am invatat cum se transeaza, cum se afuma. Apoi, de cativa ani buni eu ma ocupam de tot ce insemna porcul de Craciun, de la crescut, pana la taiat si preparat. Eu faceam totul. Prietenii care mancau la noi erau incantati si au inceput sa imi ceara sa le pregatesc si lor, apoi prietenii prietenilor si tot asa, pana cand mi-a incoltit in cap ideea sa imi deschid o macelarie. In 2014, am decis sa deschid macelaria. Mi-am facut firma, am ridicat hala, dar a durat un an si jumatate pentru obtinerea autorizatiei. Au fost momente foarte grele, terminasem banii si nu mai aveam cu ce sa cumpar utilaje. Am facut imprumut la banca si asa am reusit sa finalizez lucrarea, povesteste Adrian Dragan.

A facut totul ca la carte, cu tot ce inseamna flux de productie, obtinand toate autorizatiile care se cer. N-a fost usor, dar a reusit sa puna pe picioare o carmangerie micuta, cu produse foarte apreciate. Ma intrebau oamenii ce pun in salamul de casa de e atat de bun. S-au mirat cand le-am spus: carne! Am stat mult la vanzare ca sa le explic oamenilor cum sunt produse, ce contin produsele, ca sa stie ce mananca. Ziua eram in magazin, seara si noaptea eram in productie, ne-a povestit Adrian Dragan.

Intreaga poveste a carmangeriei La Dragan atelierul de gust o puteti citi in numarul 54 al revistei INDUSTRIA CARNII.RO.



Poti fi interesat si de