Procesatorul de carne Gepeto a iesit din insolventa

Procesatorul de carne Gepeto a iesit din insolventa


Cea mai mare firma din sud-estul tarii in domeniul procesariicarnii, Gepeto Impex, a anuntat oficial iesirea din insolventa, la sfarsitul lunii mai, dupa ce in urma cu 18 luni declarase intrarea in incapacitate de plata.

procesator1Cea mai mare firma din sud-estul tarii in domeniul procesariicarnii, Gepeto Impex, a anuntat oficial iesirea din insolventa, la sfarsitul lunii mai, dupa ce in urma cu 18 luni declarase intrarea in incapacitate de plata.


Societatea a intrat in exploatare in anul 2008 si a fost realizata pe baza unei investitii de doua milioane de euro din fonduri europene de preaderare.

Firma are o capacitate de productie de 60 tone in 24 de ore si peste 300 de angajati, se arata intr-un comunicat de presa semnat de administratorul special al companiei, Cristina Pavlovici.

Gepeto Impex SA este una dintre primele 10 firme romanesti din industria alimentara a procesatorilor decarne, ce detine un lant de magazine si o fabrica de industrializare acarniiin localitatea Lumina, construita pe o suprafata de peste trei hectare.

Compania a anuntat iesirea din insolventa pe 28 mai, dupa indeplinirea programului de conformare impus de administratorul judiciar la sfarsitul anului 2015.

Dupa declararea iesirii din insolventa, societatea a inceput demersurile pentru a relua exporturile intracomunitare catre clientii traditionali din Italia, Spania si Cipru, tari unde traiesc importante comunitati romanesti.

La intrarea in insolventa, la sfarsitul anului 2015, firma constanteana inregistra datorii de 96,77 milioane lei.


Poti fi interesat si de