Preturile produselor alimentare au crescut cu 7% in luna iunie

Preturile produselor alimentare au crescut cu 7% in luna iunie


Indicele FAO pentru preturile produselor alimentare, calculat in baza preturilor pietei internationale pentru cele cinci grupe principale de alimente, a inregistrat in medie 175,2 puncte in luna iunie, in crestere cu 1,4% fata de mai 2017 si cu 7% fata de anul precedent.

fao alimenteIndicele FAO pentru preturile produselor alimentare, calculat in baza preturilor pietei internationale pentru cele cinci grupe principale de alimente, a inregistrat in medie 175,2 puncte in luna iunie, in crestere cu 1,4% fata de mai 2017 si cu 7% fata de anul precedent.


Indicele FAO pentru preturile la cereale a crescut cu 4,2% in cursul lunii, pe fondul cresterii preturilor la graul cu continut ridicat de proteine si din cauza deteriorarii conditiilor de cultivare din Statele Unite ale Americii. Preturile la porumb, in schimb, au scazut pe fondul recoltelor record din America de Sud.

De asemenea, indicele FAO pentru preturile la carne si produse lactate a crescut, in timp ce preturile la uleiurile vegetale si zahar au scazut.

In ciuda inaspririi conditiilor de aprovizionare cu grau cu continut inalt de proteine, aprovizionarea cu cereale la nivel global tinde sa ramana abundenta in anul urmator, potrivit Raportului FAO privind oferta si cererea de cereale.

FAO a revizuit in scadere prognoza din iunie pentru productia globala de grau in 2017 si in crestere pentru porumb si orez. Productia globala de cereale in acest an este probabil sa atinga in total 2.593 de milioane de tone, cu aproximativ 0,6 procente mai putin decat cea din 2016.

Totodata, se estimeaza ca stocurile de cereale din lume vor continua sa se extinda pana la un nivel-record de aproximativ 704 milioane de tone.Poti fi interesat si de