Premium Porc acceseaza 55 milioane euro pentru extinderea capacitatii de productie

Premium Porc acceseaza 55 milioane euro pentru extinderea capacitatii de productie


Premium Porc Group, al doilea mare producator decarnede porc din Romania, a fost finantat printr-un credit de 55 milioane de euro de la patru unitati bancare, pentru marirea capacitatii de productie cu peste 160.000 deporciprodusi pe an si sustinerea activitatii operationale.

porci premiumPremium Porc Group, al doilea mare producator decarnede porc din Romania, a fost finantat printr-un credit de 55 milioane de euro de la patru unitati bancare, pentru marirea capacitatii de productie cu peste 160.000 deporciprodusi pe an si sustinerea activitatii operationale.


UniCredit Bank, in calitate de aranjor principal mandatat, alaturi de Banca Comerciala Romana, BRD Groupe Societe Generale si Raiffeisen Bank, fiecare in calitate de aranjori mandatati, a acordat grupului Premium Porc o facilitate de credit de tip club in valoare de 55 milioane de euro. UniCredit Bank si-a asumat si rolurile de agent de facilitate si agent de garantii. Creditul se va derula pe o perioada de 10 ani.

Potrivit unui comunicat emis de Premium Porc, accesul la facilitatea de credit va contribui la implementarea strategiei de dezvoltare sustenabila a grupului in Romania pentru urmatorii ani, perioada in care isi propune cresterea capacitatii de productie pana la 600.000 deporcipe an. Investitia presupune construirea uneifermede reproductie cu o capacitate de 5.200 de scroafe in judetul Braila, cu unitati de crestere si ingrasare aferente in alte judete.

Aceasta este cea mai importanta tranzactie din sectorul de crestere a porcinelor realizata in 2017, avand in vedere valoarea finantarii acordate si numarul bancilor participante.
Creditarea reprezinta o confirmare a angajamentului bancilor din Romania fata de companiile viabile ce activeaza in sectorul agri-business, validand potentialul sectorului de a genera valoare adaugata in economia romaneasca.

Grupul este prezent pe piata locala din anul 2006, cand a inceput implementarea cu succes a unui model de afaceri integrat, bazat pe productia deporcinein sistem intensiv, antreprenoriat si o strategie de dezvoltare continua a activitatii, impunand pe piata specializata nume precum Premium Porc, Degaro, Consinterfin si Premium Porc Negreni.

Premium Porc Group detine 11 companii cu activitate integrata pe verticala inagrobusiness, acoperind productia decereale, productia de furaje si cresterea deporcine. Grupul de companii Premium Porc este detinut de catre DCH International, holding danez specializat in infiintarea si gestionarea productiei deporcinela scara larga, folosind tehnologie si know-how danez. Grupul de companii opereaza 6fermedeporcinein judetele Braila, Constanta, Olt, Sibiu si Vrancea. Cu o cifra de afaceri de 53 milioane de euro, si cu o rata ridicata de crestere anuala, grupul de companii a produs 400.000 deporciin 2016.


Poti fi interesat si de