Petre Daea vrea sa stimuleze consumul de shaorma din carne de oaie

Petre Daea vrea sa stimuleze consumul de shaorma din carne de oaie


Shaorma dincarnede oaie va putea fi degustata in cadrul programului Alege oaia!, iar o retea de restaurante va prezenta cateva meniuri realizate dincarnede oaie, a anuntat ministrulAgriculturii, Petre Daea.

shaorma daeaShaorma dincarnede oaie va putea fi degustata in cadrul programului Alege oaia!, iar o retea de restaurante va prezenta cateva meniuri realizate dincarnede oaie, a anuntat ministrulAgriculturii, Petre Daea.


Am pornit un program, Alege oaia!, pentru a stimula consumul decarnede oaie. El are doua axe: vrem sa popularizam in toata tara pe tiparul pe care l-ati vazut in capitalele de judete si sa incepem sa realizam si infrastructura necesara, adica sa deschidem magazine care sa vanda aceste produse, in asa fel incat consumatorul sa le gaseasca, si sa stimulam astfel introducereacarniide oaie in restaurante. n cadrul acestui program, vor fi trei evenimente, iar unul va fi la o scoala de bucatari, unde facem niste meniuri dincarnede oaie. O a doua lectie deschisa: un procesator o sa pregateasca o shaorma dincarnede oaie si sa speram ca vom gasi si ingredientele necesare pentru a vedea ca acest produs se poate valorifica, fiind extrem de valoros, a spus Daea.

De asemenea, ministrul a precizat ca de anul viitor, in Bucuresti, vor exista magazine si unitati de comercializare speciale pentru carnea de oaie si produsele dincarnede oaie.
Nu in ultimul rand, Petre Daea a reiterat ca toate produsele romanesti vor fi promovate, nu numai carnea de oaie si lana, ci si carnea de porc si de pui, sau mierea.

Facem aceste actiuni si cu lana si cu carnea de oaie si cu porcul si cu toate celelalte, cu puii si cu mierea pentru copii, pentru a promova produsele romanesti, pentru a promova consumul de produse romanesti si a putea intra in supermarketuri. Odata intrate, decizia o va lua consumatorul dupa ce degusta produsul, iar supermarketul isi va putea plia conceptul comercial. Am pornit cu oaia, dar Kaufland s-a angajat ca pana in 2020 circa 60% din productia decarnede porc sa fie romaneasca si eu mi-am dat semnatura, pentru ca ce este mai sfant decat sa fii crescator de animale in Romania, dar, in acelasi timp, sa fii si consumator al produselor pe care le faci cu atat de multa stradanie, cu atat de mult efort, dar si cu mult suflet, a mai spus Petre Daea.


Poti fi interesat si de