Peste 1.600 de kilograme de carne, retrase de la vanzare

Peste 1.600 de kilograme de carne, retrase de la vanzare


In perioada 25 aprilie 26 mai 2017, inspectorii sanitar-veterinari au desfasurat activitati de control la nivel national in: abatoare, unitati de transare, unitati de reambalare a carnii, unitati care produc carne tocata, carne preparata si separata mecanic, unitati de depozitare a carnii, precum si in unitatile de vanzare cu amanuntul care comercializeaza carne si produse din carne.

kg carneIn perioada 25 aprilie 26 mai 2017, inspectorii sanitar-veterinari au desfasurat activitati de control la nivel national in: abatoare, unitati de transare, unitati de reambalare a carnii, unitati care produc carne tocata, carne preparata si separata mecanic, unitati de depozitare a carnii, precum si in unitatile de vanzare cu amanuntul care comercializeaza carne si produse din carne.


Au fost verificate peste 2.000 de unitati, iar in urma acestor controale au fost aplicate 408 sanctiuni contraventionale, dintre care 196 avertismente ?i 212 amenzi in valoare de aproximativ 325.000 lei. De asemenea, au fost emise 3 ordonante de suspendare a activitatii si 5 ordonante de interzicere a activitatii.

Totodata, au fost retrase de la comercializare aproximativ 1.624 de kg de carne si produse din carne (carcasa bovina, carne tocata, carne de mici, resturi de transare), improprii pentru consumul uman.

Printre deficientele identificate si sanctionate se numara:

  • depozitarea si etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare;
  • comercializarea produselor alimentare fara respectarea conditiilor de igiena sau in spatii neinregistrate sanitar veterinar;
  • lipsa documentelor care sa ateste conformitatea sau trasabilitatea produselor;
  • nerespectarea programului de autocontrol;
  • manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare;
  • nerespectarea legislatiei in vigoare privind ambalarea si etichetarea produselor
Numarul de telefon al Call Center-ului A.N.S.V.S.A. este 0800 826 787 si poate fi apelat gratuit de catre cetateni, din orice retea de telefonie, pentru a sesiza nereguli in domeniul sigurantei alimentelor.


Poti fi interesat si de