Peste 1,2 milioane de pasari sacrificate din cauza gripei aviare

Peste 1,2 milioane de pasari sacrificate din cauza gripei aviare


Gripa aviara loveste grav industria carnii de pasare din zona Asiei. Cel mai mare producator de pasari de carne din estul Rusiei, Amur Broiler, a sacrificat un milion de pasari de la jumatatea lunii august, atunci cand a fost depistat un focar de gripa aviara. Si alte state din zona Asiei au de suferit din cauza focarelor de H1N1.

gripa aviara rusia filipineGripa aviara loveste grav industria carnii de pasare din zona Asiei. Cel mai mare producator de pasari de carne din estul Rusiei, Amur Broiler, a sacrificat un milion de pasari de la jumatatea lunii august, atunci cand a fost depistat un focar de gripa aviara. Si alte state din zona Asiei au de suferit din cauza focarelor de H1N1.


Amur Broiler produce 16.000 de tone de carne de pasare pe care o livreaza in magazine de pe aproape toata suprafata Rusiei. Compania a decis sistarea activitatii pana pe data de 15 septembrie.

Gripa aviara a lovit si in Filipine. Departamentul pentru Agricultura din aceasta tara a anuntat ca peste 200.000 de gaini, rate, prepelite si porumbei au fost sacrificate pentru a opri raspandirea gripei aviare.

O ferma din San Luis, Pampanga, la nord de Manila, a raportat un focar al tulpinii H5 inalt patogen, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii Animalelor (OIE).

Peste 36.000 de pui au fost testati pozitiv pentru si au fost sacrificati imediat. Pana in prezent, ferma din San Luis este singurul caz cunoscut gripa aviara din Filipine. Preventiv, toate pasarile aflate in raza de un kilometru a fermei, in jur de 190.000 in total, au fost sacrificate, a declarat ministrul Agriculturii, Emmanuel Pinol. Sursa focarului ramane deocamdata necunoscuta, insa autoritatile sanitare urmeaza sa stabileasca acum de unde a pornit gripa aviara care a lovit grav industria carnii de pasare din Filipine.

China, India, Myanmar, Coreea de Sud, Taiwan si Vietnam au raportat in aceasta vara cazuri de gripa aviara.


Poti fi interesat si de