O noua editie a Atelierului Micilor Bucatari CocoRico la final

O noua editie a Atelierului Micilor Bucatari CocoRico la final


Grupul Aaylex anunta finalizarea celei mai noi editii a programului educa?ional Atelierul Micilor Bucatari - CocoRico, derulat in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Buzau.

atelier bucatGrupul Aaylex anunta finalizarea celei mai noi editii a programului educa?ional Atelierul Micilor Bucatari - CocoRico, derulat in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Buzau.
Peste 170 de elevi din ciclul primar au absolvit cursurile de Mici Bucatari CocoRico, de la momentul lansarii campaniei CSR in anul 2015 si pana in prezent, in cadrul atelierelor din Bucuresti si Buzau.

Laura Mocanu, Chef bucatar premiat la Olimpiada Gastronomica de la Erfurt, Germania, in 2016, a pregatit impreuna cu elevii mancaruri deosebite, precum cuscus cu pui si legume in unt, salata de primavara cu pui sau toast cu pui si sos de iaurt, care i-au incantat pe micii bucatari in devenire si i-au convins sa incerce retete noi, sa ajute la pregatirea meselor in familie, sa manance mai sanatos, descoperind totodata tainele artei culinare.

Micii Bucatari CocoRico au avut ocazia sa invete cum se aranjeaza o masa eleganta, pentru a-i surprinde pe cei dragi, delectand totodata participantii prin demonstrarea talentelor lor artistice, muzicale si de desen.

Am petrecut zile deosebite in cadrul atelierelor Micilor Bucatari si am fost onorata de invitatia Aaylex de a participa activ la educatia culinara a celor mici. Chiar daca au doar 8-9 anisori, e bine sa ne invatam copiii sa aleaga produse sanatoase, sa descopere ca poate fi amuzant sa gateasca alaturi de cei dragi si sa manance alimente mai putin procesate, legume, fructe si proteine de calitate, a declarat Laura Mocanu.

Sub sloganul Gatim gustos ?i sanatos!, 36 de elevi din clasele a II-a si a III-a de la Liceul de Arta Margareta Sterian si Scoala Gimnaziala Vadu Pasii s-au alaturat, in acest an, expertilor culinari si voluntarilor Aaylex.
Elevii, indrumati de chef bucatar Laura Mocanu, au participat la cate 4 cursuri de gatit unde au pregatit retete simple si sanatoase, realizate din carne de pui si legume, precum si deserturi. Fiecare sesiune de gatit a oferit elevilor posibilitatea de a savura mancaruri delicioase, din ingrediente proaspete si naturale, pe care le-au pregatit ei insisi si pe care le-a degustat ulterior cu multa placere.

Am incheiat cu succes, cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean, o noua editie a acestui program, prin care promovam un stil de viata sanatos in randul copiilor. Credem ca este important pentru copiii nostri sa regaseasca bucuria de a petrece timp de calitate in familie si de a gati simplu si echilibrat, pentru a-i pregati inca de acum sa faca alegeri alimentare corecte, care sa ii mentina sanatosi. In acest an, am extins programul si in comunitatile din jurul orasului Buzau, elevii de la Scoala din Vadu Pasii participand activ la cele 4 cursuri de gatit. In toamna, ne dorim sa continuam acest program in mai multe ?coli, a declarat Bogdan Grama, Director General Aaylex Grup.

La finalul sesiunilor de gatit, elevii au primit echipamente de bucatari si diplome de merit, care atesta noua lor calitate de Mici Bucatari CocoRico, precum si premii pentru participarea la concursul cu desene Dejunul in familie. Elevii au oferit la randul lor, voluntarilor Aaylex, un recital de vioara si un moment artistic.



Poti fi interesat si de