Novac Afumat din Tara Barsei, marca protejata la nivel european

Novac Afumat din Tara Barsei, marca protejata la nivel european


Produs marca Delta din Carpati Doripesco, Novacul Afumat din Tara Barsei a obtinut cel mai inalt standard de calitate europeana, certificarea IGP (Indica?ie Geografica Protejata).

novac afProdus marca Delta din Carpati Doripesco, Novacul Afumat din Tara Barsei a obtinut cel mai inalt standard de calitate europeana, certificarea IGP (Indica?ie Geografica Protejata).
Astfel, Novacul Afumat din Tara Barsei a devenit oficial al patrulea articol romanesc protejat la nivelul Uniunii Europene, fiind si singurul produs din peste cu certificare europeana.

Procesul obtinerii certificarii IGP pentru Novacul Afumat din Tara Barsei a fost unul indelungat, documentatia fiind depusa inca din anul 2010. Cinci ani mai tarziu, produsul a obtinut certificarea Protectie Nationala, urmand ca in anul 2017 sa primeasca si certificarea europeana IGP, afirma Dorin Crizbasan, director general Doripesco.

Despre avantajele pe care le implica certificarea IGP, dar si despre noile retete pescaresti pe care le dezvolta Doripesco, puteti citi in revista INDUSTRIA CARNII.RO, editia cu numarul 53.Poti fi interesat si de