Ministrul Agriculturii cere deschiderea pietei SUA pentru carnea din Romania

Ministrul Agriculturii cere deschiderea pietei SUA pentru carnea din Romania


Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a reafirmat, in cadrul discutiilor avute ieri cu E.S. Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii in Romania, dorinta Romaniei de a patrunde pe piata din SUA cu produse din carne.

porc SUAMinistrul Agriculturii, Petre Daea, a reafirmat, in cadrul discutiilor avute ieri cu E.S. Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii in Romania, dorinta Romaniei de a patrunde pe piata din SUA cu produse din carne.


Unul dintre subiectele abordate in cadrul discutiilor l-a reprezentat deschiderea de noi piete pentru Romania, in acest sens diplomatul american aratand ca este familiarizat cu dorinta tarii noastre de a patrunde pe piata SUA cu produsele din carne.

Ministrul Petre Daea a precizat ca Romania tocmai a fost inclusa pe lista oficiala a statelor libere de pesta porcina clasica de catre Organizatia Internationala pentru Sanatate Animala (OIE), ceea ce creeaza premisele ridicarii restrictiilor privind exporturile de carne de porc pe piete terte.

In acest sens, ministrul a vorbit si despre Programul carne de porc in fermele romanesti, aprobat recent de Parlament, care va permite crescatorilor de porcine sa sporeasca efectivele de animale, avand in vedere ca Romania se afla in topul tarilor din Uniunea Europeana cultivatoare de porumb, furaj de baza care poate fi utilizat in hrana suinelor.

La randul sau, Ambasadorul Hans Klemm a mentionat ca un alt domeniu in care poate fi realizata colaborarea dintre Romania si SUA este cel al cercetarii, fiind util in acest sens schimbul de experienta in vederea cresterii productiilor si implicit a veniturilor pentru fermierii romani, cu scopul de a spori prosperitatea in mediul rural.


Poti fi interesat si de