Mihail Dumitru (DG AGRI) critica slaba organizare a fermelor mici si a filierelor pe produs
Luni, 22 Ianuarie 2018
Luni, 22 Ianuarie 2018
A ramas, insa, in continuare cu o slaba organizare a fermelor mici si a filierelor pe produs, sustine Mihail Dumitru, director general-adjunct la Directia Generala Agricultura si Dezvoltare Rurala (DG AGRI) din cadrul Comisiei Europene.
"Romania arata asa cum este, cu progrese si evolutii pozitive, dar si cu anumite deficiente si probleme de rezolvat. In orice caz, perioada de ucenicie ca nou stat membru a trecut, derogarile si perioadele de tranzitiei acordate prin Tratat au ajuns la final, iar acum diferenta fata de celelalte state membre poate veni din pozitionarea Romaniei la nivel european in diferitele dosare dezbatute in instantele comunitare de decizie. In privinta dosarului agricol, Romania este un actor important prin prisma rolului sectorului in economia Romaniei si a UE, dar si din prisma nivelului contributiei politicii agricole comune la sustinerea agriculturii si a economiei rurale", a declarat pentru Agerpres Mihail Dumitru.
Potrivit sursei citate, in cei 10 ani de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, Politica Agricola Comuna (PAC) a contribuit si contribuie la schimbari importante in structura sectorului agricol si economiei rurale romanesti, precum si la imbunatatirea vietii populatiei rurale.
"Ca puncte tari as mentiona: cresterea veniturilor agricole, dobandirea pozitiei de lider european in productia de miere de albine, modernizarea si restructurarea sectorului viti-vinicol, dezvoltarea agroturismului si turismului rural, iar la polul opus: slaba organizare a fermelor mici si a filierelor pe produs, numarul redus al produselor cu indicatii geografice protejate le nivel european si mentinerea nivelul ridicat al saraciei in mediul rural", a precizat Dumitru, intrebat despre evolutiile din agricultura romaneasca in ultimii ani.
3 din 10 romani aloca un buget mai mare, pe masura scumpirilor In contextul valurilor de scumpir...
Principalele categorii de produse aruncate la gunoi sunt mancarea gatita (48%), legumele (37%), p...
Creati din carne „crescuta” din celule stem de porc in vase de fermentare din otel, p...