Masura extrema: Elvetia interzice importul de carne kosher

Masura extrema: Elvetia interzice importul de carne kosher


Parlamentul elvetian a reitarat decizia de interzicere a importurilor de carne kosher. Potrivit proiectului legislativ, ar urma sa fie scos in afara legii importul oricarui tip de carne sacrificata in mod inuman.

carne kosherParlamentul elvetian a reitarat decizia de interzicere a importurilor de carne kosher. Potrivit proiectului legislativ, ar urma sa fie scos in afara legii importul oricarui tip de carne sacrificata in mod inuman.


Sacrificarile ritualice traditionale kosher si halal, practicate cu precadere in randul adeptilor religiilor iudaice si musulmane, presupun uciderea animalului aflat in stare de constienta.

Herbert Winter, presedintele Federatiei Elvetiene a Comunitatilor Evreiesti, a declarat pentru Jewish Chronicle, din Marea Britanie, ca legea, in cazul in care va fi votata de Parlament, ar fi o limitare masiva a libertatilor religioase ale evreilor din aceasta tara.

In Elvetia traiesc aproximativ 18.000 de evrei, potrivit Congresului Evreiesc European. Sacrificarea dupa ritualul kosher a fost interzisa in tara din 1893, insa pana acum nu a fost interzis importul de carne kosher.


Poti fi interesat si de