Italia a raportat 50 de focare de gripa aviara

Italia a raportat 50 de focare de gripa aviara


Ministerul Sanatatii din Italia a raportat recent 50 de focare de gripa aviara de la nceputul anului si pana n prezent, n vreme ce noi cazuri au fost confirmate n ultima saptamana n Africa de Sud si Taiwan.

italia gripa aviaraMinisterul Sanatatii din Italia a raportat recent 50 de focare de gripa aviara de la nceputul anului si pana n prezent, n vreme ce noi cazuri au fost confirmate n ultima saptamana n Africa de Sud si Taiwan.


Sapte noi focare de gripa aviara provocate de virusul H5N8 au fost incluse n raportul trimis de Ministerul italian al Sanatatii catre Organizatia Mondiala pentru Sanatatea Animala (OIE). Peste 776.000 de pasari de curte au fost afectate. Cea mai mare unitate de productie afectata de H5N8 a fost o ferma cu aproape 743.000 de pasari, din provincia Ferrara. Au existat, de asemenea, focare n regiunea Veneto si n regiunea Lombardia.

Si Ministerul Agriculturii din Ungaria si-a actualizat raportul catre OIE, confirmand un numar total de 13 focare de gripa aviara provocate de virusul H5N8 ntre noiembrie 2016 si martie 2017. De atunci, virusul nu a mai fost detectat, astfel ca tara a fost declarata libera de gripa aviara.

n Africa de Sud, n schimb, numarul focarelor a ajuns la 79, afectand un total de peste 428.000 de pasari.

Noi focare au fost confirmate in zona Asiei, Taiwan si Coreea de Sud fiind n alerta.


Poti fi interesat si de