Inadvertente in legea privind cesionarea pasunilor

Inadvertente in legea privind cesionarea pasunilor


Legislatia in domeniul cesionarii pasunilor are unele inadvertente, a declarat europarlamentarul Laurentiu Rebega. Acesta considera ca nemultumirile crescatorilor deovinecu privire la modul in care se concesioneazapajistilesunt justificate.

oi pasuneLegislatia in domeniul cesionarii pasunilor are unele inadvertente, a declarat europarlamentarul Laurentiu Rebega. Acesta considera ca nemultumirile crescatorilor deovinecu privire la modul in care se concesioneazapajistilesunt justificate.


Exista o nemultumire din partea fermierilor care nu au avut posibilitatea sa participe la aceasta licitatie, dar am mai aflat, ceea ce stiam si noi, ca exista in momentul de fata o mica scapare la lege, care permite si altor persoane din afara unitatilor administrativ-teritoriale sa participe la astfel de licitatii. Unele zone nu au incarcatura deanimalesa-si acopere aceste suprafete. Deci cred ca ar trebui, in momentul de fata, sa gasim o solutie prin care sa le permitem celor care au aceste incarcaturi deanimale(...) sa aiba drept de preemtiune, a afirmat Laurentiu Rebega.

Europarlamentarul a adaugat ca are informatii privind existenta unor situatii similare cu cea de la Curtea de Arges si in alte zone ale tarii si s-a angajat ca va discuta cu conducerea MinisteruluiAgriculturii, in vederea gasirii celei mai rapide solutii pentru rezolvarea neclaritatilor legislative.

Mai multi crescatori de oi din Curtea de Arges au iesit joi cu animalele pe strazi, in semn de protest fata de modul in care au fost repartizatepasunilealpine. Cele doua turme de oi care pornisera catre sediul primariei au fost blocate de politisti si jandarmi pe doua strazi secundare.

Oamenii s-au declarat nemultumiti de faptul ca, in urma licitatiei organizate de Primaria Curtea de Arges,pasuniledin zona montana au fost concesionate unui singur crescator de oi, ceilalti ramanand fara hrana pentruanimale. Ei sustin ca au facut sesizari catre autoritatile statului, inclusiv catre DNA, semnaland posibile ilegalitati, dar inca nu a fost luata nicio masura.


Poti fi interesat si de