Guvernul a aprobat noi reglementari privind pasunatul animalelor domestice

Guvernul a aprobat noi reglementari privind pasunatul animalelor domestice


Pasunatul animalelor domestice va fi permis pe perioada intregului an crescatorilor care sunt proprietari sau detin cu orice titlu terenuri agricole ori au acordul scris al proprietarilor de terenuri agricole pe care se pasuneaza, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

vacuta la pasunatPasunatul animalelor domestice va fi permis pe perioada intregului an crescatorilor care sunt proprietari sau detin cu orice titlu terenuri agricole ori au acordul scris al proprietarilor de terenuri agricole pe care se pasuneaza, se arata intr-un comunicat al Guvernului.


Masura a fost luata de Guvern printr-o ordonanta de urgenta care ridica interdictia pasunatului in perioada 6 decembrie - 24 aprilie, pentru o parte din proprietarii de animale domestice.

Guvernul a stabilit, prin OUG, modificarea prevederilor art. 23 alin.(1) lit.c) din Legea 407/2006 a vanatorii si a protectiei fondului cinegetic.

Potrivit noii reglementari, se interzice pasunatul animalelor domestice in terenul agricol intre 6 decembrie si 24 aprilie, cu exceptia cazurilor in care proprietarul animalelor domestice este proprietar sau detine cu orice titlu terenul agricol sau are acordul scris al detinatorului de teren pe care se pasuneaza.

Executivul precizeaza ca vechea reglementare prevedea interdictia pasunatului pentru toti crescatorii de animale.

Aceasta interdictie ar fi putut sa conduca la producerea de insemnate pierderi de animale prin mortalitati, sa creeze premisa renuntarii la activitatea de crestere a animalelor, depopularii spatiului rural, disparitiei locurilor de munca si imposibilitatii asigurarii hranei pentru populatie, se explica in comunicat.


Poti fi interesat si de