Gigantul Westfleisch a revenit pe profit

Gigantul Westfleisch a revenit pe profit


Westfleisch, unul dintre cei mai de succes procesatori de carne din Europa, anunta ca anul trecut a reintrat pe profit. Cifrele finale arata ca vanzarile de carne ale grupului au fost de 2,47 miliarde de euro, cu 2,2% mai mari fata de cele din 2015.

westfleisch siteWestfleisch, unul dintre cei mai de succes procesatori de carne din Europa, anunta ca anul trecut a reintrat pe profit. Cifrele finale arata ca vanzarile de carne ale grupului au fost de 2,47 miliarde de euro, cu 2,2% mai mari fata de cele din 2015.


"Compania noastra a inregistrat venituri nete satisfacatoare in 2016. Am sacrificat peste 8 milioane de porci, un record la nivelul companiei", a declarat pentru fleischwirtschaft.de Carsten Schruck, membru al Comitetului Executiv al Adunarii Generale Westfleisch din Mnster.

La finalul anului 2016, cifrele au aratat faptul ca Westfleisch a vandut carne in valoare de 2,47 miliarde de euro. Venitul net al anului a fost si mai puternic: in anul calendaristic 2015, compania a trebuit sa faca fata pierderii a 4,1 milioane de euro, in 2016 reusind insa sa genereze un profit de 12,9 milioane de euro.

In ciuda pierderii a peste 20% din capacitatea de productie in urma incendiului care a avut loc la punctul de lucru din Paderborn, in aprilie 2016, cotele de piata au fost chiar depasite in unele cazuri, anunta Westfleisch. Astfel, vanzarile de carne de porc au crescut cu 8,1%, la aproximativ 639.000 de tone, iar vanzarile de carne de vita au crescut cu 2,8%, pana la 106.000 de tone. Inca o data, piata de export a jucat un rol important, 43% dintre produse fiind vandute in afara Germaniei.

Westfleisch este unul dintre cei mai de succes comercianti de carne din Europa. Compania sacrifica si prelucreaza carne in noua puncte de productie din nord-vestul Germaniei. 40% din marfa este exportata in peste 40 de tari din intreaga lume. Westfleisch are sediul la Mnster si are aproximativ 5.000 de angajati.


Poti fi interesat si de