Germanii si-au pierdut apetitul pentru carnea de porc

Germanii si-au pierdut apetitul pentru carnea de porc


Germania, tara care a dat lumii carnatii Bratwurst si hotdog-ul a inceput sa isi reduca consumul de carnati de porc, reorientandu-se spre o dieta mai vegetariana, transmite Bloomberg.

carne germaniaGermania, tara care a dat lumii carnatii Bratwurst si hotdog-ul a inceput sa isi reduca consumul de carnati de porc, reorientandu-se spre o dieta mai vegetariana, transmite Bloomberg.


Potrivit firmei de consultanta Agriculture Market Information Co., anul trecut, consumul decarnede porc in Germania a atins cel mai scazut nivel din ultimii 11 ani, iar tendinta de scadere va continua si in acest an. Este al treilea an consecutiv in care asistam la o scadere a cererii de sunca si carnati in Germania, cel mai mare producator si consumator decarnede porc din Europa.

Carnea de porc reprezinta in continuare peste jumatatea din carnea consumata in principala economie europeana, insa cota sa de piata scade in favoareacarniide pui si de vita si a optiunilor vegetariene. Aceasta modificare a obiceiurilor de consum reflecta interesul germanilor pentru dietele mai sanatoase si productia alimentara sustenabila. La acestea se adauga si afluxul de refugiati care nu consumacarnede porc.

Carnea de porc are o lunga traditie in Germania, tara care se lauda cu peste 1.500 de varietati regionale de carnati, marea majoritate cucarnede porc, potrivit Asociatiei macelarilor germani. Cu toate acestea, potrivit datelor firmei de cercetare Euromonitor International, consumul total decarnede porc in Germania a scazut cu 10% dupa 2011, pana la aproximativ doua milioane de tone anul trecut. Comparativ, in aceeasi perioada, cererea a crescut in tarile vecine Polonia, Franta si Austria.

In medie, fiecare german a consumat anul trecut 36,2 kilograme decarnede porc fata de 40,1 kilograme in 2011. Declinul a fost atat de semnificativ incat, in pofida cresterii consumului decarnede pui si de vita, consumul total decarnein Germania a scazut la 60 de kilograme, cel mai scazut nivel de dupa 2006, sustine Agriculture Market Information Co.

Cererea decarnede porc a fost afectata de recentele scandaluri privindfermieriicare crescporciin spatii mici. Aproape 60 de milioane deporcisunt sacrificati anual in Germania, in principal in landurile Saxonia Inferioara si Renania de Nord-Westfalia, potrivit statisticilor oficiale.


Poti fi interesat si de