Finantare de 23 milioane de euro pentru Caroli Foods Group

Finantare de 23 milioane de euro pentru Caroli Foods Group


Banca Comerciala Romana (BCR) si BRD Groupe Societe Generale (BRD) isi unesc fortele pentru finantarea dezvoltarii unuia dintre cei mai mari producatori alimentari din Romania Caroli Foods Group.

caroli creditBanca Comerciala Romana (BCR) si BRD Groupe Societe Generale (BRD) isi unesc fortele pentru finantarea dezvoltarii unuia dintre cei mai mari producatori alimentari din Romania Caroli Foods Group.


In cadrul acestei facilitati de credit, BCR are rolul de Coordonator, Aranjor Principal Mandat si Agent de Documentatie, iar BRD cel de Aranjor Principal Mandat si Agent de Facilitate si Garantii. Finantarea, in valoare de 23 de milioane de euro, a fost aranjata sub forma unui club-deal, cu cote egale intre cei doi creditori.

Facilitatea de credit a fost acordata, in principal, pentru extinderea facilitatilor de productie ale Caroli Foods Group si achizitia de noi echipamente, inclusiv pentru finantarea capitalului de lucru.

2017 este un an istoric pentru Caroli Foods Group datorita preluarii companiei de catre Sigma Alimentos, unul dintre liderii mondiali de carne carne preparata si conservata. Aceasta schimbare la nivel de actionariat garanteaza faptul ca noi, Caroli Foods Group, vom continua sa investim in brandurile noastre, in tehnologie si in inovatie pentru a putea deservi consumatorii si pentru a le depasi asteptarile. Multumesc BCR si BRD pentru increderea acordata si pentru suportul oferit in satisfacerea nevoilor consumatorilor nostri si atingerea obiectivelor companiei, a declarat Khaled el Solh, CEO Caroli Foods Group.

Ne bucuram ca prin acest nou credit sindicalizat putem sustine o companie precum Caroli Foods Grup, un brand de talie nationala, cu o puternica amprenta industriala si capacitati semnificative de distributie si desfacere. Finantarea companiilor care produc, angajeaza si conteaza in viata romanilor ramane unul dintre obiectivele noastre cheie, a declarat Catalina Porojan, director rxecutiv al Directiei Groupe Large Corporate Finance in cadrul BCR.

Noua facilitate de credit sindicalizat aranjata impreuna cu BCR pentru Grupul Caroli Foods reconfirma pozitia BRD Groupe Socit Gnrale de partener pe termen lung pentru companii si angajamentul nostru total de a continua sa finantam activ economia, dezvoltarea afacerilor creatoare de valoare adaugata si clienti precum Grupul Caroli Foods, a declarat Mihaela Chifiac, director comercial Corporate Banking & Global Financing BRD.

Caroli Foods Group este liderul pietei de carne preparata si conservata, din Romania, atat in valoare, cat si in volum si unul dintre cei mai de succes procesatori de carne din Sud-Estul Europei.

Incepand cu 1 Septembrie 2017, Caroli Foods Group este in totalitate parte integranta din Sigma, ca urmare a achizitionarii de catre compania mexicana a pachetului de 51% de actiuni, aditional celor 49% deja detinute prin intermediul Campofrio Food Group.


Poti fi interesat si de