Elit, pe primul loc in topul procesatorilor dupa profitul raportat

Elit, pe primul loc in topul procesatorilor dupa profitul raportat


Grupul Elit isi mentine si anul acesta pozitia de lider in clasamentul procesatorilor de carne din Romania in ceea ce priveste profitul. Anul trecut, compania a obtinut un profit de 41,6 milioane de lei, in crestere cu aproape 9,6 milioane de lei comparativ cu 2015.

elit topGrupul Elit isi mentine si anul acesta pozitia de lider in clasamentul procesatorilor de carne din Romania in ceea ce priveste profitul. Anul trecut, compania a obtinut un profit de 41,6 milioane de lei, in crestere cu aproape 9,6 milioane de lei comparativ cu 2015.


Recent, grupul chinez WH a anuntat ca va achizitiona cele doua firme romanesti care compun grupul Elit - Elit SRL si Vericom SRL -, ambele producatoare de mezeluri. Valoarea tranzactiei nu a fost data publicitatii. Elit si Vericom opereaza trei facilitati de procesare a carnii, cinci centre de distributie in Romania si au aproximativ 12.000 de clienti.

Pe locul doi in topul procesatorilor de carne in ceea ce priveste profitul se numara Agricola Bacau, care are in componenta Salbac si Europrod, cu un profit de 18,417 milioane lei, si Caroli Foods, cu un profit de 15,759 milioane lei. Elit se situeaza pe locul al doilea in ceea ce priveste cifra de afaceri, unde a inregistrat anul trecut o valoare de 432,421 milioane lei.

Detalii despre evolutia companiilor care activeaza pe piata locala a carnii puteti citi in Anuarul INDUSTRIA CARNII.RO.


Poti fi interesat si de