Danish Crown achizitioneaza producatorul de porci Easey Holdings

Danish Crown achizitioneaza producatorul de porci Easey Holdings


Danish Crown a achizitionat producatorul de porci din Marea Britanie Easey Holdings, prin intermediul Tulip, cea mai mare companie din sectorul alimentar care face parte din grupul danez. Tranzactia urmareste sprijinirea productiei de carne de porc in Regatul Unit, in contextul Brexit.

Danish Crown porciDanish Crown a achizitionat producatorul de porci din Marea Britanie Easey Holdings, prin intermediul Tulip, cea mai mare companie din sectorul alimentar care face parte din grupul danez. Tranzactia urmareste sprijinirea productiei de carne de porc in Regatul Unit, in contextul Brexit.


Tulip a incheiat achizitia saptamana trecuta, iar acum compania asteapta aprobarea din partea Autoritatii pentru Concurenta si Piete.

"Tulip se concentreaza acum pe consolidarea progreselor semnificative inregistrate in ultimul an si isi stabileste planurile de viitor. Acesta este contextul achizitiei, care se inscrie totodata intr-o serie de masuri menite sa reziste Brexitului", a declarat Jais Valeur, CEO la Crown Danish.

Easy Holdings este o afacere de familie si are in componenta patru diviziuni cheie: reproductie (scroafe), cresterea porcilor, un sector veterinar si un sector de transport animale.

"Cererea clientilor este in crestere pentru carnea de porc produsa la standarde inalte de bunastare, sustinute de acreditari de provenienta. Aceasta achizitie face parte din obiectivul strategic al companiei Tulip Ltd de a sprijini in continuare industria cresterii porcilor din Marea Britanie, permitandu-ne sa ne folosim mai eficient abilitatile si expertiza", a mai spus Jais Valeur.


Poti fi interesat si de